Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

16 εντός ορίων για το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Μετά την ανακοίνωση των ορίων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, έγινε ο πρώτος έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται αυτή τη στιγμή εντός, πριν την ανακοίνωση των ορίων από τον ΣΕΓΑΣ.
του Σούλη Μέζου mezos@sportsfeed.gr
Αν και ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν, έχει ενδιαφέρον να δούμε με βάσει τα όρια που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, ποιοι αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται εντός. Καποια από αυτά τα όρια θα μείνουν ίδια και μετά το συμβούλιο του υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ. Όπως για παράδειγμα αυτά του επί κοντώ σε άνδρες και γυναίκες, όπου θα διεξαχθεί απευθείας τελικός και τα όρια είναι ουσιαστικά, όρια πρόκρισης τελικού και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τους συγκεκριμένους 16, υπάρχουν αρκετοί ακόμα πολύ κοντά στα όρια της ευρωπαϊκής. Θα πρέπει να κάνουμε όμως υπομονή για να μάθουμε τα όρια του ΣΕΓΑΣ για να έχουμε την πλήρη εικόνα, σχετικά με την ομάδα που θα στείλει η Ελλάδα στο Βελιγράδι 3-5 Μαρτίου για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς στο στίβο, όπου υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες.

Ποιοι έχουν τα όρια της ευρωπαϊκής
Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει κάνει 5.84μ. τον Φεβρουάριο στο Κλερμόν Φεράν και υπερκαλύπτει το πολύ δύσκολο 5.78μ. που ενδεχομένως να δίνει και μετάλλιο στο ευρωπαϊκό.
Ο Κώστας Μπανιώτης έχει περάσει αρκετές φορές το 2.25μ. (όριο) με αποκορύφωμα το 2.33μ. στο πανελλήνιο κλειστού στίβου τον Φεβρουάριο.


Στο τριπλούν, το όριο είναι 16.40μ. και ο Δημήτρης Τσιάμης έχει κάνει 16.41μ. στο βαλκανικό πρωτάθλημα, το Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Κώστας Δουβαλίδης, έχει κάνει 7.69 στα 60μ. εμπόδια και δε θα έχει πρόβλημα να βρεθεί στο Βελιγράδι, ακόμα και αν ο ΣΕΓΑΣ βάλει πιο δύσκολο από το 7.82 της ΕΕΑ.
Όριο έχει και ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία. Με το 20.36μ. που έχει ρίξει στο Φλάγκσταφ το Φεβρουάριο υπερκαλύπτει το 19.80μ. της ΕΕΑ ενώ έχει ρίξει και 20.21μ.
Εντός ορίου είναι ο Ανδρέας Δημητράκης που έχει κάνει 3:42.43 (3:44.00 της ευρωπαϊκής) και θα παραμείνει εντός μάλλον και μετά την ανακοίνωση των ορίων του ΣΕΓΑΣ.
Στα 60μ. Τσάκωνας (6.62), Ανδρεαδης (6.72) και Τριβυζάς (6.73) είναι εντός του 6.74 της ευρωπαϊκής το οποίο όμως θα αλλάξει από τον ΣΕΓΑΣ.
Στις γυναίκες, η ομάδα ξεκινά από τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου το επί κοντώ. Έχουν 4.90μ. και 4.81μ. αντίστοιχα και ο ΣΕΓΑΣ δε θα βάλει πάνω από το 4.70μ. της ΕΕΑ που είναι ήδη πολύ υψηλό όριο, καθώς θέλει να κάνει απευθείας τελικό.
Εύκολα έχει το όριο και η τρίτη στο παγκόσμιο του κλειστού, Βούλα Παπαχρήστου η οποία έχει κάνει 14.21μ. και απέχει πολύ από το 13.75μ. της ευρωπαϊκής, αλλά και το 14.15μ. που πιθανώς θα βάλει ο ΣΕΓΑΣ. Η Παπαχρήστου έχει και το όριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και στο μήκος. Έχει πηδήξει 6.51μ. που είναι ένα εκατοστό πάνω από το όριο (6.50μ.) της ΕΕΑ.
Όριο για τα 60μ. εμπόδια, έχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου με το 8.17 του βαλκανικού πρωταθλήματος και το όριο να είναι 8.24.
Η Ειρήνη Βασιλείου έκανε το πανελλήνιο 53.60 και με το όριο να είναι 54.00 θα είναι στην ομάδα για το ευρωπαϊκό, ακόμα και αν ο ΣΕΓΑΣ αποφασίσει να δυσκολέψει τα πράγματα.
Όριο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή, έχει και η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000μ. αφού έχει κάνει 9:14.91 σε μίτινγκ στο Βελιγράδι και το όριο της ΕΕΑ είναι 9:15.00.
Στα 60μ. η Μαρία Γάτου με το 7.40 είναι εντός ορίου της ευρωπαϊκής (7.42) αλλά αναμένεται να είναι πιο δύσκολο του ΣΕΓΑΣ.

Τα όρια της ΕΕΑ
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου