Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Νέα Σμύρνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, χιλιάδες δρομείς που θα τρέξουν στο 2ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 5.000 κι ανάμεσα στους δρομείς θα βρίσκονται  Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι  Πρωταθλητές, άνθρωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου.
 
Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου απο τις 08.00 έως τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ελευθέριου Βενιζέλου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αιγαίου και Αχιλλέως, ενώ τις ίδιες ώρες δεν θα κυκλοφορεί στο τμήμα αυτό και το τραμ.
 
Στoν αγώνα των 10 χλμ. θα τρέξουν ο Χρήστος Καλλίας, πρωταθλητής Ελλάδας στα 10 χλμ το 2016, η Αναστασία Καρακατσάνη, χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων Γυναικών, η πρωταθλήτρια του τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, ο Χρήστος Μπουντούλης, ο Βαγγέλης Μυλωνάς, ο Γιώργος Μενής και η Αγγελική Μενή. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην κορυφαία Μαραθωνοδρόμο στην αυθεντική διαδρομή Μαρία Πολύζου που θα τρέξει με όλη την ομάδα της ΗellasMarathon Team, ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και ο αθλητής ΑΜΕΑ με προβλήματα όρασης Νίκος Τσατσακλάς.
 
Στα 5 χλμ  έχουν δηλώσει συμμετοχή, η Ζωή Ανδρικοπούλου, πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Νέων Γυναικών 2016, ο Κώστας Βασιλάκης κι η Κατερίνα Κικίλια.
 
Στα 2,5 χλμ. ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου και των αθλητριών της Εθνικής ομάδας πόλο που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης θα τρέξουν η Παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, και αθλητές ξιφασκίας και πολεμικών τεχνών.
 
Τη διοργάνωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους ο ποιητής και πεζογράφος Τίτος Πατρίκιος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, που είναι η πρέσβειρα του παιδικού αγώνα των 2,5 χλμ., η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας.
 
Το πρόγραμμα του αγώνα Nea Smyrni Historic Run, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου:
08:00-11:00 Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα στην κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης.
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.: Ώρα εκκίνησης 09:00 
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Ώρα εκκίνησης 10:45 
Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ.: Ώρα εκκίνησης 11:45
Αγώνας Δημοτικών Σχολείων, Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ. 12:15 Γενική Κατηγορία
Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία Νέας Σμύρνης, Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.
 
Εκδηλώσεις
9:00 – 12:30  DJs σε σταθμούς του Τραμ
10:00 – 12:00 Απονομές 
 
Fitness Square
Μια ώρα γεμάτη γυμναστική και διασκέδαση θα περιμένει όλους στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι έμπειροι γυμναστές των Studio One and the Concept θα μας παρασύρουν σε μοναδικά προγράμματα μοντέρνας γυμναστικής.
12.00-12.25 Function Training Concept Workout
12.25-12.50 Pilates Concept Workout
12.50-13.15 Dance Concept Workout
Το stretching μετά τον Αγώνα και τη γυμναστική, αλλά και την παρουσίαση του event θα αναλάβει ο γυμναστής-personal trainer, Βασίλης Σταυρόπουλος.
 
11.30-14.00 Μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης με γνωστούς καλλιτέχνες του X-factor
 
Για περισσότερες πληροφορίες,  www.neasmirnihistoricrun.gr,  www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run
segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου