Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάχνουν το στίβο σε όλη την Ελλάδα


Στο υπουργείο αθλητισμού αντιλήφθηκαν ότι ο στίβος είναι το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα, ο ΓΓΑ θυμήθηκε την ιδιότητα του ως προπονητής στίβου και το σχέδιο να φτιαχτεί ο συνθετικός τάπητας σε τέσσερα στάδια της Ελλάδας ξεκίνησε.
του Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
φωτπγραφία allnews-epirus.blogspot.gr

Αποτελεί γενική παραδοχή ότι ο άθλημα που προσφέρει τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα και σε μόνιμη βάση, είναι ο στίβος. Κάθε χρόνο θα έρθουν μετάλλια στη χώρα μας από μεγάλες διοργάνωσεις και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίας. Υπάρχουν αθλητές όπως η Στεφανίδη, η Κυριακοπούλου και ο Φιλιππίδης που είναι σταρ σε παγκόσμιο επίπεδο και η νέα γενιά που ακολούθεί με προοπτικές να βαδίσει στα βήματα τους. Όλα αυτά και ενώ δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να μπορέσουν οι πρωταθλητές να γυμναστούν αλλά και να γίνει η ανάπτυξη.
Ο στίβος έφτασε να είναι το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα, χάρη σε κάποιους… σκαπανείς προπονητές σε όλη την επικράτεια που κάνουν αλχημείες για να γυμνάσουν τα ταλέντα που ανακαλύπτουν, αλλά και χάρη στους καταξιωμένους προπονητές που έχουν βάλει τους αθλητές μας στην παγκόσμια ελίτ.
Επιτέλους, η πολιτεία αποφάσισε να στηρίξει το στίβο και θα κάνει την αρχή με τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα σε τέσσερα μεγάλα κέντρα υψηλού αθλητισμού.
Στα Γιάννενα και τους Ζωσιμάδες έχουν ήδη ξεκινήσει οι προεργασίες, ενώ η… αστοχία με το βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου διορθώνεται και μέχρι το Μάιο πιστεύεται ότι θα έχει παραδοθεί στους αθλητές. Στο κάδρο υπάρχει και το στάδιο Αλκαζάρ στο οποίο έχει ήδη πάει κλιμάκιο της ΓΓΑ και έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτη, ενώ σύντομα θα υπάρξει λύση και για τη Λαμία. Αυτέ τις μέρες ολοκληρώνεται και η επίστρωση στο στάδιο της Ζακύνθου.
Μόλις ο ΣΕΓΑΣ λύσει τα διαδικαστικά του νέου συμβουλίου, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να διεκδικήσει λύση για τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στην Πάρνηθα. Ένα σημείο με υψόμετρο, ιδανικό για την προετοιμασία των αθλητών. Καλό είναι που διεκδικεί ο ΣΕΓΑΣ θέση στο νέο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, όμως θα πρέπει να δει οπωσδηποτε το θέμα της Πάρνηθας, το οποίο με σωστή διαχείριση εκτός από σημαντικό εργαλείο για την προετοιμασία των αθλητών, μπορεί να αποφέρει και οικονομικά οφέλη στην ομοσπονδία.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου