Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

by

Article Preview


Οι αγώνες του επικοντώ σε δρόμους και πλατείες καλά κρατούν κι έτσι αρκετοί αθλητές τελειώνουν τη σεζόν εκεί, ενώ κάποιοι ...ξεκινούν τη νέα!

Για τη σειρά Golden Fly, στο Πριγκηπάτο του Liechtenstein που βρίσκεται στις Άλπεις μεταξύ Ελβετίας και Αυστρίας, θα λάβει μέρος ο Κώστας Φιλιππίδης, που έρχεται από φετινό ρεκόρ στον ανοικτό με 5,72μ. στο ISTAF Berlin.
Τώρα θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν -ενώ είχε αγωνιστεί και στον 1ο αγώνα της σειράς, τον Φεβρουάριο στο Rio (ο ενδιάμεσος είχε γίνει τον Μάιο στο Innsbruck).

Στον αγώνα όμως θα είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο κάτοχος της παγκόσμιας επίδοσης παίδων, τον οποίο ανυπομονεί να δει από κοντά και ο κορυφαίος προπονητής, o Ουκρανός Vitali Petrov όπως δήλωσε, καθώς ...
by

Article Preview


Σχεδόν 3 εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σείρα στο Ρίο παίρνουν οι ΠαραΟλυμπιακοί Αγώνες (που επίσημα ξεκίνησαν το 1960 στη Ρώμη) με τα αγωνίσματα -και του στίβου- να είναι από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου - οπότε γίνεται ο Μαραθώνιος και είναι και η τελετή λήξης.

Η τελετή έναρξης έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου (μεσάνυκτα 8/9 για Ελλάδα) με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στο Μαρακανά και σημαιοφόρος ήταν ο ΠαραΟλυμπιονικης του Μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Κάθε εθελοντής που συνόδευε τις χώρες κατά την είσοδο, κρατούσε ένα κομμάτι από ένα τεράστιο παζλ που όταν ολοκληρώθηκε απεικόνιζε μια καρδιά να χτυπάει, με το μήνυμα ότι «Η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά».

Η ...
Διαβάστε περισσότερα
by

Article Preview


Μια διαφορετική από τη συνηθισμένη εικόνα θα παρουσιάσει η Μύκονος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντισμού αλλά και της ανάδειξης ιστορικών σημείων του νησιού, ο Δήμος Μυκόνου συνδιοργανώνει με την OutLoudeventservices αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ, και Kids Run 800μ.

Το «Mykonos Run 2016» αποτελεί μια νέα, πρωτότυπη πρωτοβουλία στην οποία ήδη έχουν εξασφαλιστεί 100 συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους, ενώ ανοικτή παραμένει η πρόσκληση και για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος με δήλωση συμμετοχής στο www.mykonosrun.com.

Οι τρείς διαδρομές θα έχουν ...
by

Article Preview


Η 7η διοργάνωση και κορυφαία σειρά αγώνων στίβου Diamond League (αλλά ουσιαστικά και η σεζόν) φτάνει στο τέλος της την Παρασκευή 9/9 στις Βρυξέλλες.
Μετά από 12 αγώνες και τον 1ο τελικό στη Ζυρίχη, γίνεται ο 2ος τελικός με τα υπόλοιπα μισά αγωνίσματα, όπου στα περισσότερα δεν έχει κριθεί ακόμα ο τελικός νικητής.

Πάντως η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη έχει εξασφαλίσει τη νίκη στη σειρά και θέλει να κλείσει τη σεζόν με μια καλή επίδοση αλλά και νίκη. Στον αγώνα του επικοντώ θα έχει κύρια αντίπαλο την Αμερικανίδα Sandi Morris, η οποία μάλιστα δηλώνει έτοιμη για παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο τριπλούν θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου ενώ στο αγώνισμα δεσπόζει η Catherine Ibarguen που έχει ήδη την πρωτιά.

Στη δισκοβολία θα είναι ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης, ενώ ξεχωρίζει ο Πολωνός Piotr Malachowski -που συγκίνησε με την πράξη του να ...

by

Article Preview


Οι αγώνες της σειράς World Challenge ολοκληρώθηκαν στο Zagreb την Τρίτη 6/9 - καθώς ο αγώνας στο Rieti έχει ματαιωθεί λόγω του σεισμού στην Ιταλία.

Την προηγούμενη ημέρα έγινε το αγώνισμα της σφαιροβολίας με σπουδαίες επιδόσεις, ενώ ο σπουδαίος Πολωνός Tomasz Majewski και προηγούμενος χρυσός Ολυμπιονίκης, το 2008 και 2012, έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 35 χρονών.
Ο Ryan Crouser έριξε 22,28μ. ενώ δήλωσε πως το 2017 θα επιδιώξει να ξεπεράσει τα 23μ. O Crouser με τα 22,52μ. κατά τη νίκη του στους Ολυμπιακούς αγώνες, έχει φτάσει 9ος όλων των εποχών ενώ το παγκόσμιο ρεκόρ έχει με 23,12μ. ο συμπατριώτης του Randy Barnes από το 1990.
Ο 24χρονος ΝεοΖηλανδός Tom Walsh βελτίωσε εκ νέου το ρεκόρ Ωκεανίας ρίχνοντας 22,21μ.

Την κύρια ημέρα των αγώνων, ξεχώρισε η ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου