Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αχρείαστος να ΄ναι, αλλά αν χρειάζεται να τρέξει κάποιος γρήγορα με τη μάνικα για να σβήσει φωτιά ή για να σώσει κόσμο, αυτός είναι ο Πάνος Τριβυζάς, ο ταχύτερος Έλληνας πυροσβέστης! Ο 29χρονος πρωταθλητής του στίβου υπηρετεί στον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Περιστέρι.

 

Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
 
http://www.athleticsmagazine.gr
Περιστεριώτης πια, αφού μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην περιοχή, αν και είναι γεννημένος στο Χαλάνδρι. Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1987 και η πρώτη του επαφή με τον στίβο έγινε όταν πήγαινε στην Στ’ Δημοτικού. Όλα όμως ξεκίνησαν όταν έκανε ένα τεστ για να περάσει στο αθλητικό γυμνάσιο. Τον είδε ο κ. Αλέξανδρος Παππάς και παρότρυνε τον πατέρα του να τον πάει στις ακαδημίες του Πανελληνίου ΓΣ. Με προπονητή τον ίδιο τον κ. Παππά άρχισε με αποστάσεις, αλλά φάνηκε εξαρχής πως δεν του άρεσαν να κάνει χιλιόμετρα. Άλλαξε και συνέχισε με προπονητή τον κ. Βαγγέλη Τσουλιά με 300μ. εμπόδια και αργότερα με 400μ. εμπόδια, πάντα στον Πανελλήνιο ΓΣ.
Όταν μεγάλωσε άρχισε να παίζει μπάσκετ σε ομάδες στο Περιστέρι και σταδιακά έδειξε την έφεσή του στις ταχύτητες. «Πάντα μου άρεσαν τα σπριντ και είμαι χαρούμενος που τα εκπροσωπώ όσα καλύτερα μπορώ και είναι το άθλημα που αγάπησα», λέει τώρα που ειδικεύεται στα 200 μέτρα, ενώ είναι δυνατός και στα 100 μέτρα. Προπονείται με τον Κώστα Βογιατζάκη και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 60 και 200 μέτρα.
Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
Για να φθάσει μέχρι εδώ είχε και έχει πάντα κοντά του τους γονείς του, που είναι αρωγοί στην προσπάθειά του. «Το ευχαριστώ είναι λίγο γι’ αυτά που έχουν κάνει για μένα», λέει χαρακτηριστικά. Ο Παναγιώτης ή Πάνος έχει άλλα τρία αδέλφια, τη Λένα 33 ετών, τη Βάσια 25 ετών και τον Ηλία 22 ετών. Ο ίδιος έχει τελειώσει το Λύκειο και τώρα εργάζεται ως πυροσβέστης. Πάντως, στο μυαλό του έχει και την προπονητική. «Θα ήθελα να το κάνω παράλληλα με την πυροσβεστική. Νομίζω ότι το κατέχω. Δεν θέλω να φύγω από το χώρο του στίβου», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
Όσον αφορά τη φετινή σεζόν: «Στόχος μου είναι η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων. Δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση». Παρότι είναι σπρίντερ και έχουν γράψει ιστορία πολλά ονόματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ίδιος δεν έχει κάποιο πρότυπο. Όνειρό του δεν είναι η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που συνήθως θέλουν οι πρωταθλητές. «Να έχω μια δημιουργική ζωή με πολλές χαρές και λιγότερες λύπες. Επίσης, ονειρεύομαι έναν κόσμο που να γίνει καλύτερος».
Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ανήκει στον Ολυμπιακό ΣΦΠ και έχει ατομικό ρεκόρ στα 100 μέτρα 10.37 από τις 28 Μαΐου του 2016 στο διεθνές μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Στα 200μ. έχει 21.08 από τις 4 Ιουνίου του 2016 στο μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά.
Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
Καλύτερο…
  1. Φαγητό: Παστίτσιο και μουσακάς
  2. Γλυκό: Σοκολάτα και τσιζ κέϊκ
  3. Ταξίδι: Τενερίφη
  4. Gadget: Κινητό
  5. Ταινία: «Το Πράσινο Μίλι»
  6. Ηθοποιός: Will Smith
  7. Αθλητής: –
  8. Φίλος: Τα φιλαράκια μου!
  9. Αυτοκίνητο: Kia Ceed
  10. Ρούχο: Αθλητικά
Πάνος Τριβυζάς
Ο Πάνος Τριβυζάς- φωτογραφία/ Νίκος Καρανικόλας
Μεγαλύτερος-η-ο
  1. Φόβος: Αεροπλάνο
  2. Αντίπαλος: Ο κακός μου εαυτός
  3. Στιγμή: Όταν έγινα νονός και θείος
  4. Διασκέδαση: Βόλτες
  5. Χόμπι: Ρακέτες
  6. Έκπληξη: Όταν πέρασα στην Πυροσβεστική
  7. Απογοήτευση: Όταν χωρίζομαι από ανθρώπους
  8. Αγάπη:  Οι γονείς μου και κοντινοί μου άνθρωποι
  9. Ανάμνηση: Η προετοιμασία μου στην Τενερίφη
  10. Όνειρο: Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (για αρχή μέχρι την επόμενη μεγάλη διοργάνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου