Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017


by

Article Preview



Τον στόχο της πέτυχε η Ελληνική ομάδα που κατάφερε την παραμονή στη Superleague του Ευρωπαικού εθνικών ομάδων, έχοντας 8β. διαφορά από Λευκορωσία και αρκετά παραπάνω από την Ολλανδία, ενώ πέφτει και η υπό διαθεσιμότητα Ρωσία - ανέβηκαν Σουηδία, Φινλανδία και η Ελβετία (με μικρή διαφορά από Τουρκία)

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γερμανία (για 3η φορά, τις άλλες 4 ήταν η Ρωσία) με 2η την επόμενη διοργανώτρια (2019: Bydgoszcz) Πολωνία που της στοίχισαν πολύ 3 ακυρώσεις ενώ οι διοργανωτές Γάλλοι στο τέλος ξεπέρασαν τη Μ.Βρετανία.
-> Όλα για τη διοργάνωση

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ήταν το πρόσωπο για την Ελλάδα την τελευταία ημέρα, με μια επιβλητική νίκη στα 200μ. και με το ηλεκτρονικό να μην λειτουργεί (->video) ενώ το όριο για Λονδίνο έκανε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπ.
-> Αποτελέσματα/βαθμολογία

Η μάχη για την παραμονή ήταν ακόμα οριακή, πριν τα 200αρια. Η Μπελιμπασάκη ...


by

Article Preview



Με πρώτους συλλόγους τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στους παίδες και τον ΣΑΚΑ στις κορασίδες ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα το πανελλήνιο Π/Κ, που είχε και μια νέα επίτευξη ορίου που κατάφερε ο Αλέξης Αργυρόπουλος στο μήκος.
-> αποτελέσματα

Ο Αργυρόπουλος είχε σταθερά μεγάλα άλματα και έφτασε στα 7,35μ. όσο και το όριο για το ευρωπαικό Ε/Ν από την ΕΑΑ - που ισχύει για τους παίδες κι ενω η Ελλάδα ως γνωστόν δεν συμμετέχει στο παγκόσμιο της κατηγορίας.
Στις κορασίδες η Χαιτίδου κέρδισε με 5,93μ. ενώ η παγκορασίδα Ντραγκομίροβα έκανε 5,83μ.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου που είχε ήδη το όριο, ανέβασε κατά 1εκ το ρεκόρ της περνώντας τα 4,11μ. στο επι κοντώ ενώ προσπάθησε και στα 4,21μ. Η παγκορασίδα Ποστικα έκανε 3,60μ.

Καλές ρίψεις ...

by

Article Preview



Η ΚΦΑ και υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας ΣΕΦΑΑ Αθηνών Αλεξάνδρα Μαρκάτη ερευνά το πως βιώνουν οι αθλητές τον αγωνιστικό αθλητισμό (->ερωτηματολόγιο) ενώ μας παρουσιάζει για τον αναπτυξιακό αθλητισμό το ψυχοκινητικο πρόγραμμα "Αθλούμαι γιατί Αισθάνομαι"

Στην πορεία του χρόνου θα μας παρουσιάζει στο stivoz.gr από πλευράς ψυχολογίας ενδιαφέροντα θέματα και προσεγγίσεις για τους μεγάλους ή μικρούς αθλητές και τον περίγυρό τους - τόσο σε αναπτυξιακό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Α. Πως βιώνουν ψυχοσωματικά οι αθλητές την ενασχόλησή τους με τον αγωνιστικό αθλητισμό; (αφορά αθλητές για συμμετοχή σε έρευνα)

Ο αγωνιστικός αθλητισμός υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από ένα προκλητικό περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές μπορούν να ανακαλύψουν την εσωτερική τους ταυτότητα και να καλλιεργήσουν το μέγιστο δυναμικό τους.
Ωστόσο, ...

by

Article Preview



Οι αγώνες της 2ης κατηγορίας για το ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων έγιναν στις 24-25 (ή ..25-24 όπως γράφουν) Ιουνίου στο Ισραήλ, με την Κύπρο να παίρνει την 6η θέση.
Σε 4 αγωνίσματα επικράτησαν αθλητές της Κύπρου, ενώ ξεχώρισε ο Μίλαν Τραίκοβιτς ισοφαρίζοντας το παγκύπριο ρεκόρ
-> αποτελέσματα / βαθμολογίες

Ο Τραίκοβιτς κέρδισε τα 110μ. εμπόδια με 13.31 (+1,8) πετυχαίνοντας μια σπουδαία επίδοση, που είχε κάνει και πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στα 100μ. εμπόδια γυναικών η Ναταλία Χριστοφή τερμάτισε 4η σε 13.41 (+2,0) κι έγινε η 3η καλύτερη αθλήτρια διαχρονικά.

Νίκη για την Κύπρο έφερε η Ελένη Αρτυματά στα 200μ. με 23.39 ενώ στα 400μ. ήταν 2η με 52.48 και συνεχίζει την προσπάθεια για τα όρια για Λονδίνο.
Τις άλλες νίκες πέτυχαν ...
by

Article Preview



Με ορισμένες σπουδαίες επιδόσεις ιδίως στα 400μ. εμπ. γυναικών και τη σφαίρα ανδρών τελείωσε το εθνικό πρωτάθλημα και trials των ΗΠΑ στο Sacramento
-> αποτελέσματα

Στα 400μ. εμπόδια η 27χρονη Dalilah Muhammad έτρεξε στο εντυπωσιακό 52.64, απέχοντας 3 δέκατα από το παγκόσμιο ρεκόρ που έχει από το 2003 η Ρωσίδα Pechenkina ενώ έγινε η 6η όλων των εποχών!
Πολύ κοντά και η Shamier Little με 52.75 κι 9η διαχρονικα (με 10η πλέον τη Χαλκιά) ενώ 52.95 έκανε η Kori Carter. Η Ashley Spencer έμεινε με 53.11 μόλις 4η.

Στην 6η θέση ήταν η νεάνιδα Sydney McLaughlin που κατέβηκε τα 54" και βελτίωσε κι άλλο το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας, με 53.82!

Στους άνδρες ...
by

Article Preview



Μετά τον χθεσινό τραυματισμό του (δείτε->εδώ) ο πρωταθλητής μας Κώστας Φιλιππίδης υπεβλήθη το μεσημέρι της Τετάρτης 21/6 σε αρθροσκόπηση στο γόνατο για ρήξη μηνίσκου.
Την επέμβαση έκανε ο γιατρός της ομοσπονδίας Διονύσης Χίσσας στο Metropolitan και εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι οι 40 ημέρες. Στην πορεία θα φανεί αν θα μπορέσει να είναι έτοιμος και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Πιο πριν η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κακή κατάσταση του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ, όπου τραυματίστηκε ο Φιλιππίδης και είναι η εξής: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου