Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

by

Article Preview


Με αθλητές μας που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση οριστικοποιήθηκε μετά και την Πάτρα η σύνθεση της εθνικής ομάδας σε άνδρες και γυναίκες που θα αγωνιστεί στη σουπερ λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων το ερχόμενο τριήμερο (23-25/6) στη Λιλ.
-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκύπτει ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού και σαφώς υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία (υποβιβάζεται αυτόματα η υπό διαθεσιμότητα προηγούμενη πρωταθλήτρια Ρωσία και 2 ακόμη ομάδες)

Όπως τόνισε με νόημα ο αρμόδιος εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας:
«Οι αθλητές μας καταλαβαίνουν ότι η παραμονή μας στην ελίτ της Ευρώπης σε ομαδικό επίπεδο, μπορεί να σημάνει πολλά για όλους και σε ατομικό επίπεδο.
Είμαι βέβαιος ότι θα παλέψουν για το καλύτερο».

«Κάθε βαθμός είναι σημαντικός»

Όταν του ζητήσαμε μια σύντομη εκτίμηση του τι μπορεί να γίνει στη Λιλ, ο κ. Κουτσιώρας είπε στο stivoz.gr : ...
by

Article Preview


Κι ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη προσπαθούσε για πανελλήνιο ρεκόρ στο επι κοντώ, ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεψε την παράσταση κατά τη Β' ημέρα και συνολικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα.
-> Αποτελέσματα

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα ημιτελές άλμα και ένα άκυρο, παρόλαυτά στο τρίτο του άλμα έφτασε στα 7,81μ. ενώ ακόμα ήταν δεύτερος αφού ο Καψής είχε κάνει 7,83μ. Στο επόμενο άλμα ανέβηκε 1ος με 7,91μ. και στο 5ο του απογειώθηκε.

Έφτασε στα 8,30μ. (+1,8μ/") για να βελτιώσει κατά 11εκ. το δικό του ρεκόρ εφήβων που είχε κάνει πέρυσι στην Καλαμάτα, ενώ για το 2017 είναι ως τώρα ο κορυφαίος έφηβος στον κόσμο, απέχοντας μόλις 5εκ. από το παγκόσμιο ρεκόρ του Morgunov, ενώ είναι και 4ος άνδρας και 1ος Ευρωπαίος!
Ακόμη, ...
by

Article Preview


Η ΚΦΑ και υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας ΣΕΦΑΑ Αθηνών Αλεξάνδρα Μαρκάτη ερευνά το πως βιώνουν οι αθλητές τον αγωνιστικό αθλητισμό (->ερωτηματολόγιο) ενώ μας παρουσιάζει για τον αναπτυξιακό αθλητισμό το ψυχοκινητικο πρόγραμμα "Αθλούμαι γιατί Αισθάνομαι"

Στην πορεία του χρόνου θα μας παρουσιάζει στο stivoz.gr από πλευράς ψυχολογίας ενδιαφέροντα θέματα και προσεγγίσεις για τους μεγάλους ή μικρούς αθλητές και τον περίγυρό τους - τόσο σε αναπτυξιακό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Α. Πως βιώνουν ψυχοσωματικά οι αθλητές την ενασχόλησή τους με τον αγωνιστικό αθλητισμό; (αφορά αθλητές για συμμετοχή σε έρευνα)

Ο αγωνιστικός αθλητισμός υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από ένα προκλητικό περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές μπορούν να ανακαλύψουν την εσωτερική τους ταυτότητα και να καλλιεργήσουν το μέγιστο δυναμικό τους.
Ωστόσο, ...
 
 
 
 
 
by

Article Preview


Μετά το Όσλο η σειρά Diamond League πήγε Στοκχόλμη για το "Galan", τον 6ο αγώνα της σειράς, την Κυριακή 18 Ιουνίου.
-> Αποτελέσματα

Ο αέρας ήταν δυνατός και κυρίως δυσκόλευε τους αθλητες. Βέβαια στα 100μ. τους πήρε μαζί, με +4,8μ/" με τον Καναδό Andre de Grasse να τερματίζει σε 9.69! Είναι πάντως μαζί με του Ob.Thompson με +5μ/" το 1996, η 2η ταχύτερη επίδοση με βοηθητικό άνεμο, μετά τα 9.68 του T.Gay το 2008.
Σε 9,84 ακολούθησε ο Meite, σε 9.89 ο Shields ενώ 9.92 έκανε ο Perez και 9.99 ο Reus.

Στο μήκος οι Νοτιοαφρικανοί ήταν ξανα κυρίαρχοι, με τον Manyonga ...
 
 
 
 
by

Article Preview


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ, 103ο Ανδρών και 83ο Γυναικών, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Πάτρα, όπου πρωταθλητές αναδείχθησαν ο Ολυμπιακός ΣΦΠκαι ο ΓΣ Κηφισιάς αντίστοιχα. Ο Ελ.Βενιζέλος Χανίων ήταν 2ος και στις 2 περιπτώσεις, στους άνδρες με ελάχιστη διαφορά - και πρώτος στο άθροισμα και βέβαια πρώτος επαρχιακός σύλλογος.

Ο αέρας "πήρε" την επίδοση του Τσάκωνα στα 200μ. ενώ έγιναν όμορφες κούρσες ιδίως στα 400μ. εμπόδια γυναικών, τα 800μ. και τα 5000μ. ανδρών.
-> Αποτελέσματα

Στα 200μ., που ξεκίνησαν με μια καθυστέρηση λόγω προβλήματος σε έναν βατήρα, ο Λυκούργος Τσάκωνας δεν έδωσε περιθώριο αμφισβήτησης και τερμάτισε σε 20.26, με τον άνεμο όμως πάνω από το όριο (+2,5) ενώ ...
 
 
 
 
by

Article Preview


Ολοκληρώθηκαν στη Λεμεσό, στα 125 χρόνια του ΓΣΟ, οι 99οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και 61οι Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών, με πρωταθλητές τον Γ.Σ. Ολύμπια με 149β. και τον Γ.Σ Παγκύπρια με 179β. αντίστοιχα.
-> Αποτελέσματα

Η Ελένη Αρτυματά μετά τα 400μ. κέρδισε και τα 200μ., σε 23.36 (0,0) με το όριο για το παγκόσμιο να ειναι στα 23.10

Νταμπλ έκαναν και οι Ναταλία Ευαγγελίδου και Χρίστος Δημητρίου σε 800-1500μ.
Νέες επιδόσεις αγώνων τη Β' ημέρα πέτυχαν η Ευαγγελίδου στα 800μ. με 2.05.21 και ο Αμίν Χατίρι στα 5000μ. με 14.12.89.

Στις επιδόσεις που ξεχώρισαν, η Νεκταρία Παναγή ...
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου