Πέμπτη 25 Μαΐου 2017


by

Article Preview



Ο 3ος αγώνας της σειράς Diamond League, το Prefontaine Classic διεξάγεται το Σάββατο 27 Μαίου στo Eugene, που αποτελεί μια μητρόπολη του στίβου όπου διοργανώνεται συχνά το πρωτάθλημα των ΗΠΑ και κορυφαίες διοργανώσεις. Οι αγώνες γίνονται στη μνήμη του Steve Prefontaine από το 1975.

-> Πρόγραμμα/αποτελέσματα
(Με δίωρη ζωντανή μετάδοση του κύριου προγράμματος από την ΕΡΤ2, στις 11μμ ώρα Ελλάδος)

Στο επι κοντώ θα αγωνιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης και πάλι μαζί με την ελίτ του αγωνίσματος: Lavillenie, Braz, Kendricks, Barber, Holzdeppe, Lisek, Wojciechowski αλλά και τον έφηβο Duplantis. Στη Σαγκάη ο Φιλιππίδης ήταν 5ος με 5,50μ. ενώ ο Kendricks με 5,88μ. είχε επικρατήσει για 5εκ. του Lavillenie.

Τα 200μ. γυναικών είναι το αγώνισμα που ξεχωρίζει: Το νέο μεγάλο όνομα των σπριντ Elaine Thompson, η ...

 

by

Article Preview



Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί αγώνες στην Ελλάδα, πολλοί είναι όμως οι αθλητές που θα προτιμήσουν αγώνα στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες.
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, μια πλειάδα αθλητών μας θα λάβει μέρος στο Flanders meeting στο Oordegem του Βελγίου.

Στα 1500μ. θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Δημητράκης, ο Κώστας Νακόπουλος (αν και τα αρχικά πλάνα ήταν για 800μ.) ο Χρήστος Παπούλιας και ο παίδας Γιώργος Μηλιάρας, όπως και η Αναστασία Μαρινάκου αλλά και η Κύπρια Ναταλία Ευαγγελίδου.

Στα 800μ. η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και ...
 

by

Article Preview



Την επόμενη Τετάρτη, 31 Μαίου, διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο της Φιλοθέης για 18η συνεχή χρονιά ο αγώνας Women Gala όπου θα δεσπόζει η παρουσία της χρυσής στο Rio Κατερίνας Στεφανίδη.
-> Πρόγραμμα /infos

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης διοργάνωσε για πρώτη φορά το 2000, τους διεθνείς Αγώνες Στίβου μόνο για γυναίκες, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και αποκλειστικότητα ως προς αγώνες που αναγνωρίζονται οι επιδόσεις.

Για τη φετινή διοοργάνωση, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Η παρουσία της «χρυσής» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Κατερίνας Στεφανίδη, αν μη τι άλλο δίνει κύρος και αυξάνει στο κατακόρυφο το αγωνιστικό ενδιαφέρον της διοργάνωσης. Άλλωστε η Κατερίνα Στεφανίδη θα έρθει στην Ελλάδα όχι για να δει…φίλους και γνωστούς, αλλά ...
 





by

Article Preview



Το ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο στο Βερολίνο, εκεί που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1936, τα μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ του Bolt στο μπλε ταρτάν του στο παγκόσμιο του 2009 και εκεί όπου θα φιλοξενηθει το επόμενο Ευρωπαικό πρωτάθλημα, το 2018, κινδυνεύει να γίνει αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Στο Στάδιο όπου διεξάγεται συνεχώς και ο τελικός του κυπέλλου Γερμανίας, γηπεδούχος είναι η Hertha, ομάδα που ιδρύθηκε το 1892 χωρίς πάντως ιδιαίτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία της Bundesliga. Φέτος, στο πρωτάθλημα που τελείωσε προ ημερών, ήταν 6η και πέρασε στο EuropaLeague και επιδιώκει, με τη διοικούσα αρχή του κρατιδίου, τη μετατροπή αυτή.

Φυσικά η αντίδραση των ανθρώπων του στίβου και όχι μόνο ήταν άμεση, τονίζοντας στις δηλώσεις τους την ιστορία του Σταδίου και την προσφορά του στην πόλη αλλά και την παύση από αθλητική μητρόπολη και προοπτική διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που ανέφερε και ο Usain Bolt.

Ο David Storl ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου