Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

by

Article Preview


To 18o διεθνές meeting Filothei Women Gala διεχήχθη με επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης την Τετάρτη 31 Μαίου.

Το αγωνισμά του επι κοντώ ήταν που ξεχώριζε -και με την παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη- αλλά το ύψος έκλεψε τις εντυπώσεις, με πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων.

-> Αποτελέσματα

Πρωταγωνίστριες στο ύψος ήταν κυρίως δύο 16χρονες. Η Παναγιώτα Δόση αφού πέρασε τα 1,80μ. στη συνέχεια υπερέβη και τα 1,83μ. σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων
->video
Η Δόση μάλιστα είχε και καλά άλματα και στα 1,86μ.

Πρωτύτερα, ...
by

Article Preview


Ο πρώτος φετινός αγώνας Γκραν Πρι ήταν τα 37α Αλεξάνδρεια που διεξήχθησαν την Τετάρτη 31 Μαίου στην Έδεσσα.
-> Αποτελέσματα

Η Ελένη Κουτσαλιάρη έκανε 6,11μ. στο μήκος και υπερέβη κατά 1εκ. το όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν.
Αξιοσημείωτο και το 5,68μ. που έκανε η 14χρονη Ντρακομίροβα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης ξεπέρασε και πάλι τα 20μ., κατά 2εκ., με την 6κιλη σφαίρα εφήβων ενώ στην ανδρική έριξε 18,46μ. βελτιώνοντας την επιδοσή του που είναι και η καλύτερη διαχρονικά από έφηβο ενώ έγινε ο 15ος όλων των εποχών.

Καλές επιδόσεις έγιναν στον ακοντισμό: στους άνδρες ο Ευθαλιάδης έριξε 71,09μ., στους παίδες ο Τσίτσος 69,14μ. ενώ στις κορασίδες η 15χρονη Ελίνα Τζένγκο 50,02μ.! (έχει κάνει 54,04μ. πέρυσι - ερωτηματικό η υπηκοότητα)

Ο Κώστας Χιντας έτρεξε σε 14.21 τα 110μ. εμπόδια ενώ ...
by

Article Preview


Με 2 σπουδαίους προσκεκλημένους διεξήχθη το φεστιβάλ αλμάτων στην Καλλιθέα το Σάββατο 27/5.
Ο θρύλος του επι κοντώ και όχι μόνο, Sergey Bubka που είναι και αντιπρόεδρος της IAAF και ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος Robert Emmiyan βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας παρακολουθώντας τους αγώνες μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κο Τακη Δημάκο και τον πρόεδρο της ΕΟΕ κο Σπύρο Καπράλο.
Αρκετές ήταν και οι καλές επιδόσεις στους αγώνες, κυρίως στο επι κοντώ
-> Αποτελέσματα

Ειδικά ο Emmiyan βρισκόταν συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο με το μπλε ταρτάν, συνομιλώντας και δίνοντας συμβουλές σε αθλητές-τριες του μήκους ενώ και ο Bubka μίλησε με αρκετούς προπονητές -ξεκινώντας με τον Μανώλη Καραγιάννη- αλλά και παιδιά.

Το άλμα επι κοντώ ...
by

Article Preview


Για 5η φορά -και 3η συνεχόμενη στο Συντάγμα, διεξάγεται ο διεθνή αγώνας επί κοντώ "Athens street pole vault", την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 5.15μμ.
Μια ημερά μετά το Filothei Women Gala, ο Γιώργος Καπουτζίδης θα αναλάβει και σε αυτό το μεγάλο event την παρουσίαση.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το 2013 όταν και διοργανώθηκαν μπροστά στο Ζάππειο, με αγώνισμα μόνο ανδρών και νικητή τον Γερμανό Otto, στη δεύτερη θέση τον Φιλιππίδη και στον ...σχολιασμό της μετάδοσης την Κυριακοπούλου.
Την επόμενη χρονιά έγιναν στη Μαρίνα Φλοίσβου και από το το 2015 επετεύχθη να διοργανωθούν στο πλέον κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, την πλατεία Συντάγματος.
Πέρυσι προηγήθηκε και αγώνισμα γυναικών με νικήτρια τη μετέπειτα Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη.
(->αποτελέσματα)

Αρκετές είναι και φέτος οι καλές παρουσίες από το εξωτερικό (δείτε-->εδώ), όμως οι Έλληνες είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και πρώτος απ'όλους ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και 2ος στο Ευρωπαικό κλειστού φέτος, Κώστας Φιλιππίδης: ...
by

Article Preview


Το βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων διεξάγεται το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη
-> Πρόγραμμα /infos

Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση γίνεται σε μια ημέρα και απουσιάζουν ορισμένα αγωνίσματα (200μ., 400μ. εμπ., επικοντώ, σφύρα, 4χ400μ., βάδην, σύνθετα)
Όσο για το Βαλκανικό Ε/Ν, γίνεται στις 1-2 Ιουλίου στη Ρουμανία, στο Pitesti τελικά και όχι στην Craiova λόγω εργασιών στο νέο στάδιο.
Των Α/Γ έχει οριστεί για τις 15-16 Ιουλίου στο Novi Pazar της Σεβίας.

Η ομάδα για Κωνσταντινούπολη θα αναχωρήσει σε 2 πτήσεις, πρωί και απόγευμα, ενώ όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον μέχρι 10/1/2018.
Ξεχωρίζουν οι κάτοχοι των πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορία, Μηλιαράς - 1500., Φραντζεσκάκης - σφύρα, Μαγκουλια - σφαίρα, Γρηγοριάδου - ακόντιο και Δόση - ύψος.
Οι Μηλιαρας, Φρατζεσκακης, Δόση, όπως και η Μπαλαμούτη, έχουν και το όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν - ως γνωστόν η Ελλάδα αποσύρθηκε από το τελευταίο παγκόσμιο Π/Κ που θα γίνει στο Nairobi.

Η ομάδα: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου