Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

by

Article Preview


Στο Halle στην ανατολική Γερμανία διεξάγεται το Σάββατο 20 Μαίου ένα από τα κορυφαία meeting ρίψεων, με πολλά σπουδαία ονόματα καθώς και ελληνικές παρουσίες:
Στη σφαιροβολία ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου αλλά και ο Κύπριος Αποστόλης Παρέλλης. Επίσης στον ακοντισμό θα είναι ο Σουηδός πλέον Γιάννης Σμαλιος.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή της παγκόσμιας ρέκορντγουμαν Anita Wlodarczyk στη σφυροβολία, όπου θα αγωνιστεί και ο Fadjek. Θα είναι ακόμα, στη δισκοβολία ο επίσης Πολωνός Malachowski, η Κουβανή Caballero και οι Γερμανίδες Mueller και Fischer-Harting (γυναίκα πλέον του Robert) στη σφαιροβολία ο Storl, στον ακοντισμό οι Molitor και Hussong.

Την Παρασκευή 19/5 στην πλατεία του Recklinghausen, κοντά στο Dortmund, θα λάβουν μέρος σε αγώνα επι κοντώ ...
by

Article Preview


Ένα θέμα που έχει τεθεί και προκαλεί πολλές συζητήσεις είναι το ενδεχόμενο θέσπισης νέων όρων για να αναγνωρίζονται -ή και αναγνωριστούν- τα ρεκόρ Ευρώπης.
Η ΕΑΑ ομόφωνα πέρασε πρόταση που θα είναι θέμα σε επόμενο συμβούλιό της με προοπτική να αφαρμοστεί από το 2018 ή 2019, αλλά και με αναδρομικό χαρακτήρα, με αυστηρές προυποθέσεις για διοργανώσεις όπου μπορούν να επιτευχθούν, αλλά και τι πρέπει να πληρείται ως προς τα doping control (δείτε αναλυτικά ->ΕΔΩ)

Η Ελληνική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε επίσημα ως προς το θέμα, θετικά μεν για τη συνέχεια αλλά με έντονο προβληματισμό ως προς την αναδρομικότητα.
Η επιστολή που απέστειλε ο ΣΕΓΑΣ (υπογράφει ο πρόεδρός του Κώστας Παναγόπουλος και ο γεν.γραμματέας Βασίλης Σεβαστής) στους προέδρους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, αλλά και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τον Νορβηγό Svein Arne Hansen, είναι η ακόλουθη: ...
by

Article Preview


Η 7η Διεθνής Αθλητική Συνάντηση Στίβου "ΧΑΝΙΑ 2017", αφιερωμένη στην Έλενα Βενιζέλου, διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων το Σάββατο 20 Μαίου.
Διοργανωτής ειναι ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, την περιφερειακή ενότητα Χανίων και τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, νμε την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Οι αγώνες αποτελούν κριτήριο γα την επιλογή αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα που αγωνίζεται στις 23-25/6 στη Superleague στο Lille της Γαλλίας, στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων -πρώην Κύπελλο Bruno Zauli- στα αγωνίσματα* :
Ανδρες: 100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 110μ. εμπ., ύψος, επί κοντώ, μήκος
Γυναίκες: 100μ., 200μ., 400μ., 100μ. εμπ., επί κοντώ, μήκος, τριπλούν, δισκοβολία

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι από τις 11πμ έως τις 8μμ, με την τελετή έναρξης να είναι στις 4.45μμ.
-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Την ...
by

Article Preview


Το Ευρωπαικό κύπελλο βάδην διεξάγεται την Κυριακή 21 Μαίου στην Τσεχία, στα 50χλμ ανατολικά της Πράγας στην πόλη Podebrady που είναι φημισμένη για τα spa.
Η διοργάνωση γίνεται για 12η φορά, καθώς ξεκίνησε το 1996 σε διετή βάση - και από το 2001 τα μονά έτη.
Θα γίνουν τα αγωνίσματα των 50χλμ Α, των 20χλμ Α/Γ και των 10 χλμ Ε/Ν, σε κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου.
-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Για την Ελλάδα θα λάβουν μέρος 7 αθλητές-τριες. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχουν ήδη καταφέρει το όριο για το παγκόσμιο, κάτι που θα επιδιώξει σίγουρα (1:36.00) η Δέσποινα Ζαπουνίδου, που ένα λάθος την άφησε εκτός Ρίο πέρυσι (δείτε->εδώ) αλλά και η Πένυ Τσινοπούλου.
Για το Ευρωπαικό Ε/Ν (όριο ΣΕΓΑΣ: 49.15.00) θα προσπαθήσουν ...
by

Article Preview


Στο κολλεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, αρκετές είναι οι ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές στους 48 καλύτερους κάθε αγωνίσματος για Ανατολή και Δύση που θα αγωνιστούν στις 25-27/5 στο Lexington του Kentucky και στο Austin του Texas αντίστοιχα, με στόχο τους 12+12 που θα περάσουν στους τελικούς του NCAA στις 7-10/6 στο Eugene του Oregon -όπου γίνονται συνεχόμενα απο το 2013.

-> λίστες συμμετοχών
-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικο

Την καλύτερη επίδοση στην περiφέρεια έχει ο Γiάννης Κυριαζής στον ακοντισμό και τη 2η καλύτερη η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, όπως 2η έχει και ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, ενώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου