Κυριακή 28 Μαΐου 2017

by

Article Preview


Πολλά όρια, ένα πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800μ. από τον Καλάκο και μια μεγάλη επίδοση στο μήκος από τον Τεντόγλου συνέθεσαν το σκηνικό στην Καλαμάτα το Σάββατο το απόγευμα στα 37α Παπαφλέσσεια.
-> Αποτελέσματα

Το μήκος ήταν για μια ακόμη φορά το αγώνισμα που ξεχώρισε. Πέρυσι ο Μίλτος Τεντόγλου είχε σημειώσει 8,19μ., φέτος προσγειώθηκε στο τελευταίο του άλμα στα 8,16μ.(+1,7) για να κάνει κατά 1εκ. το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για φέτος είναι η καλύτερη επίδοση ως τώρα στην Ευρώπη από έφηβο αθλητή -και 4η ανδρών με τον αθλητή της ΓΕ Γρεβενών που γυμνάζεται πια με τον Γιώργο Πομάσκι να στοχεύει ψηλά στο Ευρωπαικό Ε/Ν.

Τρεις αθλητές ...
by

Article Preview


Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν (και) τη Β' και βασική ημέρα των αγώνων του Prefontaine Classic στο Eugene.
-> Αποτελέσματα

Στον 3ο αγώνα Diamond League -και 2ο για το επι κοντώ ανδρών- συμμετείχε ο Κώστας Φιλιππίδης που κατετάγη 6ος με 5,56μ.
Ο Αμερικανός Sam Kendricks πήρε και πάλι τη νίκη, με 5,86μ., έναντι 5,81μ. του Lavillenie αλλά και του Lisek.

Το αγώνισμα που έκλεψε την παράσταση ήταν το τριπλούν ανδρών. Ο Αμερικανός Christian Taylor που σε δηλώσεις του έχει αναφέρει και την προοπτική για παγκόσμιο ρεκόρ, έδειξε πως δεν αστειευόταν, καθώς προσγειώθηκε στα 18,11μ.(+0,8). Ο Taylor έχει ρεκόρ 18,21μ. όταν είχε κερδίσει το προηγούμενο παγκόσμιο και μόνο το 18,29μ. του Edwards είναι καλύτερο από τις δύο αυτές επιδόσεις του.

Δεν ήταν όμως μόνο ...

by

Article Preview


Αν και αρκετοί ήταν οι αγώνες εντός συνόρων -όχι τόσο βέβαια στις αποστάσεις- πολλοί ήταν οι αθλητές μας που επέλεξαν να αγωνιστουν σε αγώνες στην Ευρώπη.
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Στο δημοφιλές Flanders meeting του Oordegem στο Βέλγιο, ο παίδας Γιώργος Μηλιάρας έτρεξε τα 1500μ. σε 3.48.61, Ο αθλητής του Μιχάλη Αναγνώστου έκανε το όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν αλλά και πανελλήνιο ρεκόρ παίδων καταρρίπτοντας τα 3.50.16 του Τσακίρη μετά από 24 χρόνια.

Ο έφηβος Χρήστος Παπούλιας έκανε 3.51.92 ενώ ο Ανδρέας Δημητράκης έτρεξε την απόσταση σε 3.39.45.
Η Αναστασία Μαρινάκου έκανε 4.23.52 ενώ η Κύπρια πρωταθλήτρια Ναταλία Ευαγγελίδου ξεκίνησε με 4.12.72.

Στα 800μ. ...
by

Article Preview


Για μια θέση στους τελικούς του κολλεγιακού πρωταθλήματος NCAA, που θα γίνουν στις 7-10 Ιουνίου στο Eugene, αγωνίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε 2 περιφέρειες, από 48 αθλητές-τριες ανά αγώνισμα, με τους 12 καλύτερους από Ανατολή και από Δύση να παίρνουν την πρόκριση.
Μεταξύ τους το κατάφεραν, 4 από Ελλάδα και 2 από Κύπρο.

-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό
-> Αποτελέσματα NCAA

Στο Austin του Texas, ...εντός έδρας ο Γιάννης Κυριαζής εριξε 76,09μ. στην πρώτη και μοναδική βολή του στον ακοντισμό για να περάσει 2ος και στο σύνολο για τους τελικούς.
Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, έστω και αγχωτικά πέρασε με 13,08μ. στο τριπλούν, υπερτερώντας και μιας αθλήτριας στην ισοπαλία στη 12η θέση, έχοντας καλύτερο άλλο άλμα, με 12,38μ., ενώ ήταν άκυρο το τρίτο της.

Ο Fred Kerley ήταν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου