Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η γιορτή των 120 χρόνων του ΣΕΓΑΣ την 1/12 στον Φ.Σ. "Παρνασσός", παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας



Στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στο κέντρο της Αθήνας (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8) όπου το 1897 συνήλθε το συνέδριο που αποφασίστηκε η ίδρυση του ΣΕΓΑΣ, θα εορταστούν τα 120 χρόνια από την ίδρυση της αρχαιότερης Ελληνικής Ομοσπονδίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 1/12 στις 7μμ. (προσέλευση έως 6:45μμ κατόπιν πρόσκλησης)


-> Ιστορικό ΣΕΓΑΣ

Στην γιορτή έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι των 11 σωματείων (9 από Ελλάδα: ΓΣ Αμαρουσίου, ΓΣ Βόλου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος, όπως και 2 από Κύπρο: ΓΣ Ολυμπία Λεμεσσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας) που συμμετείχαν στην ίδρυση της Ομοσπονδίας και συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα, από τα 28 συνολικά τότε.

Θα τιμηθούν η Κατερίνα Στεφανίδη, κορυφαία αθλήτρια στην παρούσα περίοδο και επίσης 2 σπουδαίοι αθλητές, που κατά την καριέρα τους κατάφεραν παγκόσμιο ρεκόρ, ο Χρήστος Παπανικολάου στο επί κοντώ το 1970 και η Σοφία Σακοράφα στον ακοντισμό το 1982.

Ο ΣΕΓΑΣ θα βραβεύσει ακόμη το Υπουργείο πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Τουρισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), την Κυπριακή ομοσπονδία στίβου (ΚΟΕΑΣ) - μέχρι το 1983 αποτελούσε μέλος του ΣΕΓΑΣ - και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Για την κάλυψη του γεγονότος ο ΣΕΓΑΣ θα διαθέσει δωρεάν φωτογραφικό υλικό. Θα υπάρξει προβολή ειδικού ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου