Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κάποτε ήταν διεθνές μίτινγκ…

ImageHandler2.ashx

Κάποτε ήταν το κορυφαίο μίτινγκ της Ελλάδας (μετά και την διακοπή των Τσικλητηρείων). Φέτος κινδύνεψε να μη γίνει καθόλου και χρειάστηκε η οικονομική αλλά και αγωνιστική στήριξη του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας προκειμένου τα ιστορικά «Παπαφλέσσεια» να μη σβήσουν. Ωστόσο όμως έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος, ενώ και επίσημα πλέον δεν θεωρούνται διεθνές μίτινγκ, καθώς βγήκαν από το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αδυνατώντας να καλύψουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Αύριο λοιπόν στην πόλη της Καλαμάτας θα διεξαχθούν τα «Παπαφλέσσεια» χωρίς ξένους αθλητές και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, αλλά με αρκετούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα επιδιώξουν να πετύχουν όρια και πρόκριση για την Εθνική ομάδα. Βέβαια ο στόχος όριο για διεθνή διοργάνωση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση χωρίς υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, κάτι που μόνο με ξένες συμμετοχές μπορεί να προκύψει.
Ο Κώστας Δουβαλίδης θα κυνηγήσει το όριο για Πεκίνο και Ρίο (13.47) και από ότι έδειξε στο διασυλλογικό (13.52) είναι πολύ κοντά. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει αλλάξει τεχνική και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτό που του λείπει είναι αγώνες και συναγωνισμός προκειμένου να πετύχει καλύτερες επιδόσεις. Δεν αποκλείεται στην Καλαμάτα να ξεμπερδέψει με τα όρια και να συνεχίσει την προετοιμασία του δίχως άγχος.
Μεγάλο πλήγμα όμως είναι η απουσία του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος θα απουσιάσει από το μίτινγκ της πόλης του, καθώς κατά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Χένγκελο ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και απέσυρε τη συμμετοχή του από το αγώνισμα του μήκους για να μη ρισκάρει περισσότερο. Γαλαζούλας και Μερτζιανίδης είναι οι αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο αγώνισμα. Στο τριπλούν, ο πολύπειρος Δημήτρης Τσιάμης θα προσπαθήσει να βρεθεί εντός ορίου (16.90μ.)
Μεγάλη μάχη αναμένεται στα 800μ. των ανδρών. Ο Κώστας Νακόπουλος του Παπαχρήστου και ο Ανδρέας Δημητράκης του Αναγνώστου θα διεκδικήσουν τη θέση στην Εθνική, ενώ ο έφηβος Χρήστος Κοτίτσας το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στα 800μ. των γυναικών, από ότι φαίνεται η κούρσα θα είναι υπόθεση του team Παπαχρήστου, με την Ελένη Φιλάνδρα να ξεχωρίζει και την Αναστασία Μαρινάκου να είναι το αουτσάιντερ.
Ακόμα μία μεγάλη μάχη αναμένεται και στα 400μ. των ανδρών. Πέτρος Κυριακίδης Δημήτρης Γράβαλος, Γιάννης Λουλάς και Μιχάλης Δαρδανελιώτης διεκδικούν την πρώτη θέση. Στο αγώνισμα των γυναικών η… κορασίδα Αλεξία Πολυκράτη θέλει το 55.70 που είναι το όριο για το παγκόσμιο. Αμφότερες οι αθλήτριες αναμένεται να κάνουν καλούς χρόνους.
Στα σπριντ, θα έχουμε… ξεμούδιασμα. Στα 100μ. των ανδρών ο Λυκούργος Τσάκωνας θα αντιμετωπίσει τους Παναγιώτη Ανδρεάδη και Πάνο Τριβυζά και στις γυναίκες η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα διεκδικήσει τη νίκη από τις Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Κορίνα Πολίτη.
Προσδοκίες για άλλη μία καλή επίδοση υπάρχουν από τον Παρασκευά Μπατζάβαλη στον ακοντισμό. Έχοντας εξασφαλίσει το όριο για το ευρωπαϊκό των εφήβων θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο από το 75.75μ. που έριξε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
Το πρόγραμμα
17:45 τριπλούν ανδρών
18:00 110μ. εμπόδια ανδρών
18:10 τελετή έναρξης
18:20 100μ. ανδρών
18:20 σφαιροβολία ανδρών
18:35 100μ. γυναικών
18:50 400μ. ανδρών
19:00 Μήκος ανδρών
19:00 ακοντισμός ανδρών
19:05 400μ. γυναικών
19:15 80μ. ΠΠ
19:20 80μ. ΠΚ
19:30 800μ. ανδρών
19:40 800μ. γυναικών
19:50 200μ. ανδρών
20:00 200μ. γυναικών

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου