Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πραγματική γιορτή

photo



















Τα αναβαθμισμένα Ζαχαριάδεια είναι γεγονός. Οι προετοιμασίες για τους αγώνες στη μνήμη του μεγάλου δάσκαλου του στίβου, Νίκου Ζαχαριάδη, εξελίσσονται και εκτός από μεγάλους Έλληνες πρωταθλητές, οι αγώνες φέτος θα φιλοξενήσουν και το μέλλον του αθλήματος καθώς εκατοντάδες μικρά παιδιά θα πλημμυρίσουν το Καυτανζόγλειο


                             

Με την παρουσία των πρωταθλητών της σφυροβολίας Ηλιάνα Κοροσίδου και Κωσταντίνου Κωστογλίδη ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του στίβου «Ζαχαριάδεια 2015», τα οποία θα διεξαχθούν το Σάββατο 30 Μαΐου στο Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης.
Οι αγώνες διοργανώνονται που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν για πρώτη φορά το 2010 οι βετεράνοι αθλητές στίβου του Ηρακλή, προς τιμή του μεγάλου δασκάλου του ελληνικού στίβου Νίκου Ζαχαριάδη, συνεχίζουν να διοργανώνονται αδιάλειπτα από τον σύνδεσμο βετεράνων στίβου του Ηρακλή σε συνεργασία με τον ΜΑΣ «Αετός», την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του υπουργείου εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), την υποστήριξη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης και φυσικά τον ΓΣ Ηρακλής.
Τα 6α «Ζαχαριάδεια» πρόκειται να φιλοξενήσουν αθλητές και αθλήτριες από όλες τι ηλικίες και εκτός από τις αγωνιστικές κατηγορίες, μεγάλος αριθμός παιδιών πρόκειται να συμμετέχει σε παιχνίδια στίβου ‘Kids Athletics’ και να δώσει την δική του ενέργεια στη διοργάνωση. Αρκεί και μόνο να αναφερθεί μπαίνοντας στην τελική ευθεία οι δηλώσεις συμμετοχής μικρών και μεγάλων αθλητών έχουν αγγίξει τις 750 και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Τσιμπανίδης: “Στόχος μας να μαζέψουμε μικρά παιδιά”
Ο πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων στίβου του Ηρακλή Κυριάκος Τσιμπανίδης μιλώντας για τη σημασία της διοργάνωσης και τους φετινούς στόχους ανέφερε: «Τα ‘Ζαχαριάδεια’ κάθε χρόνο αποτελούν την κορυφαία στιγμή για εμάς. Αποτελούν το σημείο εκκίνησης για τον σύνδεσμο και θα κάνουμε κάθε θυσία για αυτούς τους αγώνες. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται και να τα κάνουμε να αγαπήσουν τον στίβο και γενικότερα τον αθλητισμό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κοσμήτορα των ΤΕΦΑΑ τουΑΠΘ Σπύρο Κέλλη και τους καθηγητές-προπονητές του συλλόγου του Ηρακλή, Ηλία Παράσχο και Πλούταρχο Σαρασλανίδη για την πολύτιμη βοήθεια τους όπως και φυσικά τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ για την εθελοντική προσφορά τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΜΑΣ «Αετός» Στέργιος Τσιφτσόγλου ανέλυσε το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων και τη φετινή αναβάθμιση με το όραμα ότι στο μέλλον οι αγώνες θα γίνουν διεθνείς. «Τα 6α Ζαχαριάδεια έχουν αναβαθμιστεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, πλέον αποτελούν κριτήριο για την σύσταση της Εθνικής ομάδας στο Μπρούνο Ζάουλι στα αγωνίσματα της σφυροβολίας και στα 3.000μ. φυσικά εμπόδια. Μεγάλο ενδιαφέρον θα υπάρξει στο τριπλούν των ανδρών και στο μήκος των γυναικών όπως επίσης πολλά νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν τα όρια για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, ευελπιστώντας πως του χρόνου θα έχουμε και διεθνείς συμμετοχές. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν εργομετρικές μετρήσεις στα οριζόντια και κάθετα άλματα των αγώνων από το κέντρο αθλητικής και κινητικής αξιολόγησης Metrisis. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι στόχος μας είναι να φέρουμε όσα περισσότερα μέσα στο γήπεδο και να γνωρίσουν τον στίβο. Θα ήθελα να συμπληρώσω πως στη διάρκεια των αγώνων στις κερκίδες των επισήμων θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μενέλαος Τιμονίδης».
Αγώνας πρόκρισης για την παγκόσμια Κοροσίδου
Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, Ηλιάνα Κοροσίδου είναι μεταξύ των αθλητριών που θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν μία θέση στην Εθνική ομάδα. «Δεν τον είχα γνωρίσει από κοντά το Νίκο Ζαχαριάδη γιατί ήμουν πολύ μικρή όσο ζούσε, αλλά έχω ακούσει τόσα πολλά για τον ίδιο, που με μεγάλη μου χαρά θα συμμετέχω στους αγώνες. Χαίρομαι διπλά γιατί η σφυροβολία είναι ένα από τα αγωνίσματα που θα αποτελέσουν κριτήριο πρόκρισης για την Εθνική και τους διεθνείς αγώνες στο Ηράκλειο. Γενικά έχω πολύ θετική ενέργεια και αυτός ο αγώνας μου πάει πολύΑΝ κρίνω ότι το προσωπικό μου ρεκόρ το έχω από πέρυσι στην ίδια διοργάνωση. Μακάρι να έρθει και ο κόσμος να μας υποστηρίξει γιατί χρειαζόμαστε το χειροκρότημα του».
Ο πρωταθλητής σφυροβολίας ανδρών του Ηρακλή Κωνσταντίνος Κωστογλίδης, πριν από μια εβδομάδα πέτυχε προσωπικό ρεκόρ και δηλώνει έτοιμος να το ξανά καταρρίψει. «Ούτε εγώ πρόλαβα τον Νίκο Ζαχαριάδη αλλά το όνομα του είναι ένας θρύλος. Χαίρομαι που μπορώ να αγωνιστώ με τη φανέλα του Ηρακλή. Το γήπεδο έχει πολλές πληγές και οι συνθήκες δε βοηθούν τους αθλητές, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να τιμήσουμε τη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλους».
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου