Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Δεν έκανε για πυγμάχος αλλά ήδη o Pichardo δίνει… μπουνιές στο παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν




Όταν ήταν μικρός, μοίραζε την αγάπη του ανάμεσα στο στίβο και την πυγμαχία. Προς μεγάλη του λύπη, τότε, δεν είχε δείξει κανένα ταλέντο στο ρινγκ. Πάλι καλά, λένε οι απανταχού φίλαθλοι του στίβου από το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο Pablo Pedro Pichardo φαντάζει πλέον ως αθλητής που μπορεί να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν (18,29Μ.), μετά από την εκπληκτική εμφάνισή του στο Diamond League της Ντόχα, όπου έφτασε στα 18,06 μέτρα. 

Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ένα… μείγμα. Λογικό. Άλλωστε, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο DNA του. Είναι γιος ενός παλιού αθλητή του ύψους- ο πατέρας του, Jorge, είχε περάσει τα 2,10 μ.- ενώ η μητέρα του, Rosa Iris, ήταν μπαλαρίνα. 

Μετά από την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Ντόχα- όπου έγινε ο καλύτερος αγώνας όλων των εποχών στο τριπλούν με τον Christian Taylor να είναι δεύτερος με 18,04 μ.- ο 21χρονος Κουβανός μπορεί να μιλά όσο ανοιχτά θέλει για τα σχέδιά του, όσο μεγαλόπνοα κιΑΝ είναι αυτά. 

«Τώρα πιστεύω ότι μπορώ να περάσω τα 18,30 μέτρα. Απλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο», είπε μετά από τον αγώνα στη Ντόχα. Κι αν ακούγεται μεγάλη κουβέντα αυτό, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το πρωί της Παρασκευής η Gazzetta Dello Sport κυκλοφόρησε με δήλωση του Pichardo στην οποία έλεγε «Σύντομα θα περάσω τα 18 μέτρα». Το «σύντομα» ήρθε μερικές ώρες αργότερα, στο πρώτο Diamond League της χρονιάς. 

Οι στόχοι του για φέτος απλοί. «Θέλω να κερδίσω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τους Παναμερικανικούς αγώνες και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να ξεπεράσω τα 18,30 μέτρα», λέει. 

Δεν είναι δύσκολο να τον φανταστεί κανείς στο βάθρο. Άλλωστε, από παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων, που αναδείχθηκε το 2012, την επόμενη χρονιά πήρε το αργυρό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση Ανδρών και πέρυσι ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε προβλήματα. Μόλις πέρυσι, η ομοσπονδία της Κούβας δεν δίστασε να τον κρατήσει εκτός αγώνων από το Μάιο έως το Νοέμβριο, επειδή υπήρχε μεταξύ τους διαφωνία για τον προπονητή που θα τον γυμνάζει. 

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; Ό,τι αποτελεί ένα… μείγμα όπως λέει. «Νομίζω ότι είμαι το μείγμα και των τριών αθλητών που ξεπέρασαν τα 18 μ. πριν από εμένα. Έχω την ταχύτητα του Jonathan Edwards, αλλά η τεχνική μου συνδυάζει στοιχεία από τα άλματα τόσο του Teddy Tamgho όσο και του Kenny Harrison», εξηγεί. 


Ρούλα Βλασσοπούλου

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου