Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αγώνας και ρεκόρ για την Αναγνωστοπούλου –Εκπληκτικός και ο… άλλος Harting




Για τα καλά έχει βάλει στο μάτι η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου το ρεκόρ της φέτος. Συνεχίζει λοιπόν να το βελτιώνει μέχρι να το φέρει στα… μέτρα της. 

Η δισκοβόλος της ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μέσα σε μία εβδομάδα, ξεπέρασε τον εαυτό της. Αυτή τη φορά, το πέτυχε στο μίτινγκ ρίψεων στο Χάλε, όπου έστειλε το δίσκο στα 57,47 μ., για να βελτιώσει το 57,30 μ. που είχε πετύχει στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα. 

Με αυτή την επίδοση, η Αναγνωστοπούλου ήταν δεύτερη στο Β’ γκρουπ της δισκοβολίας στο μίτινγκ. Στον αγώνα, ξεκίνησε με 55,70 μ., είχε δύο άκυρες βολές, συνέχισε με 56,70 μ., για να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ με 57,47 μ. στην πέμπτη προσπάθεια και να ολοκληρώσει με 54,99 μέτρα. 

Υπάρχει κι άλλος «παγκόσμιος» Harting 
Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την «παραγωγή» δισκοβόλων. Αλλά αυτή την περίοδο το έργο το έχει αναλάβει μία οικογένεια, αφού οι Harting κυριαρχούν στο αγώνισμα. 

Μέχρι τώρα, ο κόσμος ήξερε τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Robert Harting. Τώρα όμως καλό είναι να θυμάται και το όνομα του κατά έξι χρόνια μικρότερου αδερφού του, Christoph. Στο Χάλε, ο 25χρονος έστειλε το δίσκο στα 67,93 μ., βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και βέβαια κέρδισε το αγώνισμα. 

Ο συνομήλικός του- αλλά βέβαια ήδη καταξιωμένος- David Storl απέδειξε ότι δεν τον πτοεί τίποτα. Αφού κέρδισε στο Diamond League της Ντόχα την Παρασκευή, επέστρεψε στη Γερμανία για να κερδίσει και στο Χάλε, με καλύτερη επίδοση μάλιστα, αφού με 21,72 μ. εκεί έγινε ο δεύτερος καλύτερος φέτος στον κόσμο. 

Εντυπωσιακός όμως και ο Pawel Fajdek, με τον Πολωνός να στέλνει τη σφύρα στα 82,76 μ. που είναι μακράν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος- άλλωστε μόνο αυτός έχει περάσει τα 80 μ. στη σεζόν- ενώ οι Γερμανοί είδαν το φαβορί τους να χάνει στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες. Η Betty Heidler με 70,46 μ. περιορίστηκε στη δεύτερη θέση πίσω από την Liu Tingting (71,40 μ.). 


Ρούλα Βλασσοπούλου

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου