Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

by
Article Preview


Στον 4ο αγώνα της σειράς World Challenge που έγινε την Τετάρτη 18/5 στο Πεκίνο, ο νικητής πριν λίγες μέρες στη Σαγκάη, ο Αμερικανός Sam Kendricks ήταν και πάλι ο καλύτερος στο επικοντώ πετυχαίνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 5,92μ.
Τα 5,70μ. πέρασαν οι Πολωνοί Lisek, Sobera και οι Κινέζοι Xue, Yao. Χαμηλά και πάλι, στα 5,60μ. ο Barber ενώ στα 5,20μ. έμεινε ο Δημήτρης Πατσουκακης.

Ξεχωρισε στους αγώνες ο Majd Eddin Ghazal από τη δοκιμαζόμενη Συρία, που έφτασε ...
by

Article Preview


Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ.
Ο επιστήμονας κος Γιάννης Πιτσιλαδής* έχει έρθει εδώ για τον ίδιο λογο που έρχονται πολλοί με βρογχίτιδα και φύσημα: Το οξυγόνο.

Στη Νεκρά Θάλασσα, 400 μέτρα κάτω απο το επίπεδο της θαλάσσης, η βαρομετρική πίεση είναι υψηλότερη και υπάρχει 5% περισσότερο οξυγόνο για να αναπνεύσεις. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμπλουτισμένος αέρας της περιοχής, βελτιώνει τη δυνατότητα άσκησης σε άτομα με χρόνιες παθήσεις του πνεύμονα. Ο Πιτσιλαδής αναρωτιέται αν θα βοηθούσε και τους πιο γρήγορους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Με ένα βαρόμετρο στο χέρι ήρθε εδώ για να αναθεωρήσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής με το να προπονήσει κάποιον να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στο Μαραθώνιο χωρίς καμία φαρμακευτική υποστήριξη.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Sub2 Project (www.sub2hrs.com) κι έχει έναν και μοναδικό στόχο: ...

by

Article Preview


Η σειρά World Challenge συνεχίζεται με 4 διαδοχικούς αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα - και ελληνικές παρουσίες.

Στον 4ο αγώνα της σειράς World Challenge στη Φωλιά του Πουλιού στο Πεκίνο μετέχουν αρκετοί που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Diamond League στη Σαγκαη, με τον Justin Gatlin να ξεχωρίζει.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης θα λάβει μέρος με στόχο το όριο των 5,70μ. για Ρίο. Στο επικοντώ θα είναι και ο Καναδός Barber που έχει περάσει τα 6μ. στην αρχή της χρονιάς και ο Αμερικανός Kendricks που κέρδισε στη Σαγκάη.

Καλές παρουσίες ακόμα ...
by

Article Preview


Το Ο.Α.Κ.Α. διοργανώνει για πρώτη φορά την ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
Ανοίγοντας τις πύλες του στα σχολεία Ειδικής Αγωγής Ιλίου, Εύβοιας, Θήβας, δίνει έμφαση στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΣΧΟΛΙΚΟΥ Αθλητισμού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης χωρίς εξαίρεση αντιμετωπίζοντας ισότιμα τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Με το σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/5/2016
στο Κεντρικό Στάδιο του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών (είσοδος από Λ. Σπύρου Λούη, Πύλη Α).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου