Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο έλεγχος του αυτόπτη μάρτυρα

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στο Κάλι αποτελεί πλέον παρελθόν. Μία από τις καλύτερες… φουρνιές του ελληνικού στίβου έδωσε τον αγώνα της και το Sportsfeed, με τη βοήθεια ενός ειδικού, αυτόπτη μάρτυρα παρουσιάζει τον έλεγχο της 26μελούς αποστολής.
Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ, 3ος
Έφερε στην Ελλάδα το μοναδικό μετάλλιο από όλες τις διοργανώσεις των μικρών κατηγορίων. Αθλητής με παγκόσμιες προοπτικές και φοβερό τσαμπουκά. Ιδίως μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.00μ. έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πέρασε το ύψος λες και ήταν 30αρης έμπειρος επικοντιστής. Αν δεν υπήρχε το λάθος που στοίχισε μία προσπάθεια την οποία δεν έκανε ποτέ, τότε ο Καραλής ενδεχομένως να πήγαινε ακόμη πιο ψηλά.
Μίλτος Τεντόγλου – μήκος, 5ος
Όταν ο μεγάλος Εμιγιάν σε ξεχωρίζει από τους συμμετέχοντες του τελικού, τότε τα επιπλέον σχόλια περιττεύουν. Ο Γρεβενιώτης άλτης, μόλις βελτιώσει το τρέξιμο και την τεχνική του, τότε θα θαυμάσουμε όλοι μας έναν αθλητή που θα αφήσει εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σοβαρότητα του προπονητή του, Βαγγέλη Παπανίκου παρέχει τα εχέγγυα της εξέλιξης του Τεντόγλου.
Αλεξία Πολυκράτη – 400μ., 16η
Μπορεί σωματικά να υστερεί κάπως, αλλά διαθέτει τσαγανό, μαχητικότητα, σοβαρότητα και εξαιρετικό τρέξιμο. Έκανε ατομικό ρεκόρ (55.38) στα προκριματικά και έτρεξε ημιτελικό πολύ κοντά σε αυτό το ρεκόρ, κάτι που σε τέτοιο επίπεδο αγώνων είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Ελπίζουμε να μην χαθεί αυτό το ταλέντο.
Οδυσσέας Μουζενίδης – σφαίρα, 13ος
Έμεινε εκτός τελικού για πολύ λίγο. Αυτό που έδειξε ωστόσο είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε διάκριση. Πολύ δυνατός και γρήγορος στη βαλβίδα αθλητής, αν και σωματικά δε σου δίνει αυτήν την αίσθηση λόγω ύψους. Το ποντιακό… γονίδιο σε πλεόνασμα, τον κάνει μαχητή. Περιμένουμε πολλά από τον 16χρονο Οδυσσέα στο μέλλον και ίσως όχι μόνο στην σφαίρα…
Άννα Κιάφα – 400μ. εμπόδια 14η
Όπως και η Πολυκράτη, η νεαρή Κατερινιώτισα εκ πρώτης όψεως ίσως να μην σου γεμίζει το μάτι. Μέχρι να αρχίσει να τρέχει. Αν βελτιώσει την τεχνική της στον αγώνα στα περάσματα των εμποδίων, θα καταφέρει να κατεβάσει κι άλλο τους χρόνους της να καταρρίψει ρεκόρ και θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις παρουσίες της σε μεγάλες διοργανώσεις με ακόμη μεγαλύτερες αξιώσεις από τα ημιτελικά.
Μιχάλης Καρτσίνης – δίσκος, 12ος
Όταν στα starting lists είσαι ο 24ος στην κατάταξη (βάσει επίδοσης) από τους 27 και καταφέρνεις να περάσεις 13 αθλητές με καλύτερο ρεκόρ από σένα και να μπεις στον τελικό, τότε είσαι ο πιο επιτυχημένος αθλητής από όλους όσοι συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή. Απίστευτη υπέρβαση από τον Καρτσίνη. Τεχνική και δύναμη βελτιώνονται με την προπόνηση. Την ψυχή είτε την έχεις, είτε όχι.
Ολυμπία Καραγιάννη – 400μ εμπόδια, 15η
Αθλήτρια με προσόντα και πείσμα. Έχει καλές προοπτικές και αν δουλέψει λίγο στην τεχνική και βρεί καλύτερο ρυθμό, στοιχεία που λογικά μία 17χρονη να μην έχει τελειοποιήσει, θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια, αρκεί βέβαια να μην εγκαταλείψει τους στίβους. Η παρουσία της στο Κάλι ήταν εξαιρετική και έδειξε ότι μπορεί και καλύτερα.
Αθανασία Βαΐτση – 5.000μ. βάδην, 15η
Άλλη μία μεγάλη αγωνίστρια μέσα στον αγώνα που εντυπωσίασε. Βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ σε τελικό παγκόσμιου πρωταθληματος και αυτό είναι από μόνο του επιτυχία. Μεγάλη μαχήτρια και με μέλλον σε ένα αγώνισμα όπου η Ελλάδα έχει δημιουργήσει σχολή.
Νεφέλη Ράμμου – 100μ. εμπόδια 28η 
Όπως η Βαίτση έτσι και η Νεφέλη Ράμμου έκανε ατομικό ρεκόρ (το ισοφάρισε για την ακρίβεια) σε παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτυγχάνοντας τον στόχο της. Έχει όλο το χρόνο μπροστά της να δουλέψει κι άλλο την τεχνική στα εμπόδια και με σωστή δουλειά, η Ράμμου θα συνεχίσει να έχει παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις.
Αφροδίτη Μανιού – ακοντισμός, 13η
Από τις πιο άτυχες της ελληνικής αποστολής. Έμεινε εκτός τελικού για λίγο, αλλά η 13η είναι μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο η νεαρή Κρητικοπούλα δημιούργησε προσδοκίες να αποκτήσει και πάλι μια μεγάλη ακοντίστρια η Ελλάδα, μετά από αρκετά χρόνια.
Κωνσταντίνα Σπανουδάκη – δισκοβολία, 15η
Φοβερά σωματικά προσόντα, δεν πρέπει να χαθεί από τον στίβο και αυτό που έγινε πριν ενάμιση όταν άφησε το μπάσκετ για να ασχοληθεί με το δίσκο να πάει χαμένο. Σε αρκετούς θυμίζει την Τασούλα Κελεσίδου. Η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική και αν αυτή η Κρητικοπούλα δουλευτεί σωστά, τότε μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια της μεγάλης Κελεσίδου και να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Δημήτρης Καραγιάννης – επί κοντώ, 14ος
Από σωματικά προσόντα, πρέπει να ήταν ο Νο1 στο επί κοντώ από όλους του συμμετέχοντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάλι. Ο πολύπειρος Δημήτρης Κυττέας επιμένει πως μπορεί να αφήσει εποχή. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τον προπονητή που «έβγαλε» έναν Φιλιππίδη. Στον προκριματικό, το «έχασε» λόγω άγχους περισσότερο, αλλά το μέλλον είναι όλο δικό του.
Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης – μήκος, άκυρος
Το αποτέλεσμα αδικεί τον 16χρονο άλτη του μήκους. Τα άλματά του, ήταν καλά και πάνω από το όριο πρόρκισης (7.30μ.) για τον τελικό. Θα τον δούμε και του χρόνου στην κατηγορία. Έχει προσόντα και μπορεί να βαδίσει στα βήματα του Τεντόγλου.
Γιώργος Τζατζιμάκης – 10.000μ. βάδην, εγκατέλειψε
Ο πιο άτυχος από όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής και από τους πιο άτυχους του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με κάκωση μετατάρσιου στο δεξί πόδι, αγωνίστηκε για το… γαμώτο κάνοντας 5 γύρους με… ένα πόδι. Το βάδην είναι αγώνισμα που θέλει ψυχικά αποθέματα και ο 16χρονος έδειξε πως τα διαθέτει.
Ελένη Κουτσαλιάρη – μήκος, 18η
Πήγε στο Κάλι με μεγάλες προσδοκίες λόγω επίδοσης και δυνατοτήτων, δυστυχώς όμως δεν τις επιβεβαίωσε. Μικρό το κακό, καθώς έχει όλο το μέλλον μπροστά της και η εμπειρία που πήρε θα την ακολουθεί για μία ζωή. Προοπτικές διαθέτει και μάλιστα πολύ καλές.
Δέσποινα Μαλταμπέ – ύψος, 15η
Θα μπορούσε να μπει στον τελικό, είχε καλά άλματα και απλά ατύχησε… Όμως η 15η θέση στον κόσμο αν μη τί άλλο μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. Δεν της λείπουν τα προσόντα και σίγουρα στο μέλλον θα τα πάει ακόμα καλύτερα.
Δημήτρης Μονώπολης – τριπλούν, 17ος
Σίγουρα μπορούσε καλύτερα και θα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει.
Νίκη Ξυδώνα – έπταθλο, 35η
Μέχρι και το έκτο αγώνισμα, είχε εξαιρετική παρουσία, πήγαινε για πανελλήνιο ρεκόρ. Δυστυχώς δεν άντεξε και ακυρώθηκε στα 800μ. μέτρα με αποτέλεσμα να μη βαθμολογηθεί στο 7ο αγώνισμα. Φάνηκε πάντως ότι ήταν δουλεμένη καλά στις προπονήσεις.
Γιώργος Καλογεράκης – 400μ. εμπόδια, 27ος
Απο προσόντα είναι καλός. Με λίγη περισσότερη δουλειά, ταχύτητα και τσαμπουκά, θα μπορέσει να γίνει πρωταγωνιστής. Ωστόσο όμως η παρουσία του σε ένα από τα ιδιαίτερα δρομικά αγωνίσματα, ήταν αξιοπρεπέστατη και πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ.
Δήμητρα Μπόχωρη – 5.000μ. βάδην, 20η
Δεν της βγήκε ο αγώνας όπως ήθελε, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή αθλήτρια. Τα βάδην είναι περίεργο αγώνισμα και η Μποχώρη στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί καλύτερη. Θα βοηθήσει πολύ και ο ανταγωνισμός με τη Βαΐτση.
Μιχάλης Παππάς – 400μ., 37ος
Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά τον προκριματικό, ότι δεν πήγαινε και δεν του έβγαινε η κούρσα. Ένοιωθε άδειος στον αγώνα και δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Σίγουρα μπορεί καλύτερα.
Μελίνα Καστρινού – έπταθλο 36η
Από σωματικά προσόντα, είναι καλή και με προοπτική. Θέλει όμως αρκετή δουλειά για να βελτιωθεί σε αγωνίσματα που κάνει κοιλιά και να φτάσει στην υπέρβαση στο πιο δύσκολο αγώνισμα του στίβου.
Θανάσης Καλάκος – 800μ., 29ος
Σε ένα αγώνισμα όπου η Ελλάδα δεν έχει παράδοση, ένα παιδί με λίγους μήνες προπόνηση βρέθηκε μέσα στους 30 καλύτερους του κόσμου. Σαφώς και πολύ μεγάλη προσωπική επιτυχία για τον Καλάκο.
Χρήστος Μουλιστάνος – σφαίρα, 23ος
Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτυχία και μόνο την παρουσία του στο παγκόσμιο. Θα πρέπει ωστόσο να υπάρξει και συνέχεια και αυτό είναι στο χέρι του.
Ελένη Γκέλη – ακόντιο, 27η
Και μόνο η συμμετοχή της στο παγκόσμιο είναι μεγάλη υπόθεση. Δε θα πρέπει να απογοητεί με το αποτέλεσμα καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.
Δήμητρα Αλεξίου – δίσκος, 27η
Από τις μικρότερες της αποστολής, επηρεασμένη και από το άγχος της μεγάλης διοργάνωσης. Σίγουρα μπορεί καλύτερα καθώς έχει τα σωματικά προσόντα. Θα τη δούμε και του χρόνου.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου