Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς


Στους δρόμους της Μαδρίτης και δίπλα στο φημισμένο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα πραγματοποιηθεί αύριο το νυχτερινό 10αρι με κορυφαία ονόματα στη γραμμή της εκκίνησης.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου rosiadou@sportsfeed.gr
Ο Σαν Σιλβέστρε Βαγιεκάνα είναι αγώνας που βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF (silver label) και είναι ο σημαντικότερος από όλους όσοι γίνονται την τελευταία μέρα του χρόνου. Τη νυχτερινή διαδρομή των 10χλμ. φέτος θα τρέξουν ο περσινός νικητής, Τούρκος (πρώην Κενυάτης) Κααν Κίγκεν Οζμπιλέν και δύο μεγάλα ονόματα των 3.000μ. στιπλ.
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Εζέκιελ Κεμπόι και ο κάτοχος του ρεκόρ των ΗΠΑ, Έβαν Τζάγκερ. Ο Τουρκοκενυάτης είναι το φαβορί καθώς έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε αγώνες δρόμου πόλεων και πέρσι νίκησε εύκολα με 27:51, ενώ στο μαραθωνιο του Άμστερνταμ έκανε ρεκόρ Τουρκίας με 2:07.45, τον περασμένο Οκτώβριο.
Μπορεί ο Κεμπόι να έχει μόλι 28:38 στο 10αρι, ωστόσο όμως είναι πολύ έμπειρος και μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους του. Από την άλλη πλευρά, ο Τζάγκερ έχει ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ. 13:02.40.
Όσον αφορά τις γυναίκες, η πρωταθλήτρια των 10.000μ. του 2009, Κενυάτισα Λινέτ Μασάι είναι το μεγάλο φαβορί. Πριν από δύο χρόνια ήταν η νικήρια με 31:33. Η Μπιρχανέ Ντιμπάμπα θα είναι η βασική αντίπαλος της Μασάι. Η Ντιμπάμπα φέτος κέρδισε το μαραθώνιο στο Τόκιο κάνοντας 2:23:15.
Εκτός από τον αγώνα των ελίτ αθλητών, θα υπάρχει και λαϊκός δρόμος, όπου οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 40.000.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου