Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο τσιγγάνος πρωταθλητής




Έναν αθλητή έχει η Θεσσαλονίκη στο στίβο που ήταν παρών σε τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Πεκίνου και έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον Κώστα Μπανιώτη. Είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει στην πόλη, να προετοιμάζεται για το Ρίο. Σαν… τσιγγάνος.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου rosiadou@sportsfeed.gr
Ο πρωταθλητής του Γιώργου Τσούγκου έχοντας διασφαλίσει την είσοδο του στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και διανύοντας την πιο απαιτητική του προετοιμασία, αναγκάζεται να μετακινείται από γειτονιά σε γειτονιά, προκειμένου να βρει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Το κέντρο υψηλού αθλητισμού βορείου Ελλάδος (Καυτανζόγλειο), δεν παρέχει κλειστό χώρο προπόνησης για το άλμα σε ύψος, με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και όποιον άλλον αθλητή και αθλήτρια ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αγώνισμα, να ψάχνει νέους χώρους. Ευτυχώς υπάρχει η λύση του Αλεξάνδρειου αλλά και πρωτοβουλίες όπως αυτή του δήμου Αμπελοκήπων. «Στο Καυτανζόγλειο η κατάσταση είναι άστα να πάνε! Δεν υπάρχει κλειστός χώρος για το άλμα σε ύψος και όλοι οι μεγάλοι άλτες έχουν βγει από εδώ. Στο συγκεκριμένο γήπεδο κάνω βάρη αλλά εκεί υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν έχουμε θέρμανση και ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αίθουσα με πλατό και μπάρες, αν έρθουν δύο γκρουπ στην αίθουσα υπάρχει θέμα χώρου και χρόνου» δήλωσε στο Sportsfeed ο Κώστας Μπανιώτης.
Ο φιναλίστ του Πεκίνου αναφέρθηκε και στους άλλους προπονητικούς χώρους που χρησιμοποιεί καθώς και για την κίνηση των υπεύθυνων του δήμου Αμπελοκήπων που τον σκλάβωσε. «Τα άλματα και τις αλτικές τα κάνουμε στο Αλεξάνδρειο και κάποιες φορές πηγαίνουμε και Αμπελόκηπους. Εκεί το πρόβλημα είναι τα πολλά παιδιά και οι γονείς, που περνάνε από μπροστά χωρίς να ξέρουν και υπάρχει θέμα ασφάλειας να μην χτυπήσουμε, αλλά αυτό λύνεται. Στο Αλεξάνδρειο το ταρτάν είναι πολύ καλό από την άποψη ότι είναι μαλακό και δεν επιβαρύνονται τα πόδια στην προπόνηση, αλλά δεν κάνει για αγώνες. Στους Αμπελόκηπους το ταρτάν είναι πιο καλό και σκληρό για αγώνες και έχει πολύ χώρο για όλη τη φορά. Πέρυσι οι υπεύθυνοι του δήμου, μου πήραν και καινούριο στρώμα εκεί. Μίλησαν οι προπονητές ότι χρησιμοποιώ το γήπεδο και ότι το στρώμα τους ήταν χάλια και ο δήμος Αμπελοκήπων πήρε καινούριο. Μπράβο τους και τους ευχαριστώ, είναι μεγάλη μου τιμή και με σκλάβωσαν με την κίνηση τους». 

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου