Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Παραίτηση στην IAAF


Σε παραίτηση από τη θέση του, οδηγήθηκε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της IAAF, Νικ Ντέιβις μετά την αποκάλυψη ανταλλάγής email με τον γιο του Λαμίν Ντιάκ, Πάπα Μασάτα, σχετικά με το σκάνδαλο ντόπινγκ της Ρωσίας.
Ο Βρετανός Νικ Ντέιβις ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Ντιάκ ανακοίνωσε την παραίτηση του μέχρι να ολοκληρώση η επιτροπή ηθικής την έρευνα της. Όλα ξεκίνησαν από τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο Ντέιβις με τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ (εξωτερικός σύμβουλος της IAAF), σχετική με την υπόθεση των Ρώσων, πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2013 στη Μόσχα. Στην αλληλογραφία αναφέρεται η πρόθεση καθυστέρησης ανακοίνωσης των θετικών δειγμάτων αθλητών της Ρωσίας, για να μην πληγεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με την υπόθεση των απαγορευμένων ουσιών.
Χθες ο Νικ Ντέιβις προχώρησε σε σχετική δήλωση στην οποία αναφέρει: «Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου μέχρι η επιτροπή ηθιικής να μπορέσει να ολοκληρώσει σωστά την έρευνα για την υπόθεση και να αποφασίσει αν είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε παρατυπία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντέιβις ο οποίος αρνείται πως έχει κάνει κάτι λάθος και τόνισε που έχει δέιξει στην επιτροπή ηθικής τα email που έστειλε στον Πάπα Μασάτα Ντιάκ το 2013.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου