Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ

Από τον ΣΕΓΑΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε, απάντηση σχετική με το δημοσιευμα του Sportsfeed «Παιδιά και αποπαίδια για τον ΣΕΓΑΣ;». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Απάντηση της Επιτροπής Αθλητικού Σχεδιασμού σε δημοσίευμα 
«Με αφορμή δημοσίευμα σας με τίτλο: «Παιδιά και αποπαίδια για τον ΣΕΓΑΣ;», το οποίο αναφέρεται στο camp, που θα γίνει 2-5/1 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, από την ΕΠΑΣ ανακοινώνονται τα παρακάτω:
1. Η φιλοσοφία των προπονητικών camp είναι η συνεργασία του προπονητικού μας δυναμικού σε μια κάθετη μορφή οργάνωσης. Η «ώσμωση» των προπονητικών γνώσεων και πρακτικών σε όλα τα επίπεδα του προπονητικού μας οικοδομήματος, η μεταφορά της συσσωρευμένης εμπειρίας καταξιωμένων προπονητών, η οποία γίνεται μόνο βιωματικά, αλλά και η διάχυση μοντέλων και μεθόδων διαχείρισης των αθλητών σε όλα τα στάδια εξέλιξης μέχρι τον πρωταθλητισμό.
2. Τα προπονητικά camp (τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την αρχή της σεζόν) απευθύνονται στους αθλητές των προεθνικών ομάδων (Π/Κ-Ε/Ν-Νέοι Α/Γ) και περισσότερο σε μαθητές- αθλητές που γυμνάζονται με σωματειακούς προπονητές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που το συγκεκριμένο camp γίνεται σε περίοδο σχολικών διακοπών.
3. Συμμετέχουν σε αυτά ελάχιστοι αθλητές του Σχεδιασμού στο πλαίσιο της φιλοσοφίας, η οποία αναφέρθηκε παραπάνω, ώστε να λειτουργήσουν ως ιδανικά κινητικά μοντέλα και πρότυπα για τους νέους αθλητές και μόνο αυτοί που διαμένουν – ή βρίσκονται την ίδια περίοδο – στο προπονητικό κέντρο που γίνεται το camp.
4. Οι υπόλοιποι πρωταθλητές μας στο πλαίσιο της Ολυμπιακής τους προετοιμασίας προγραμματίζουν και υλοποιούν προπονητικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάντα με τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ.
5. Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου camp περιλαμβάνει και επιμόρφωση προπονητών – αθλητών με τη συμμετοχή όλου του επιστημονικού δυναμικού της ομοσπονδίας (Χίσσας, Κέλλης, Πατσού, Μέντζου) αλλά και μεγάλες μορφές του στίβου (Τζιωρτζής, Ιακωβάκης), οι οποίοι θα μεταφέρουν συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία στους νέους αθλητές και τους προπονητές τους.
6. Στην προπονητική συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές (Π/Κ, Ε/Ν, Νέοι) με τους προπονητές τους, που δεν είναι στις προεθνικές ομάδες.
Τέλος, τα αρμόδια όργανα του ΣΕΓΑΣ είναι πάντα στην διάθεση του Τύπου για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου και αξιόπιστου ρεπορτάζ».

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου