Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τέσσερα τα γκραν πρι το 2016




Το διπλασιασμό των γκραν πρι για το 2016 αποφάσισε το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και την αλλάγή της ημερομηνίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων και παγκορασίδων Α.
Το συμβούλιο αποδέχθηκε τις εισηγήσεις της ΕΠΑΚΑΒ και αρχικά αποφάσισε την αλλαγή στην ημερομηνία του πρωταθλήματος των παμπαίδων και παγκορασίδων Α το οποίο αντί για τις 2-3 Ιουλίου θα διοργανωθεί στις 16-17 Ιουλίου «για να μην επιβαρυνθούν οι αθλητές με τη συμμετοχή σε δύο διοργανώσεις καθώς στις 25-26 θα προηγηθεί το πρωτάθλημα παίδων κορασίδων» όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ. Προφανώς η επιτροπή υψηλού αθλητισμού όταν έβγαλε το αρχικό καλεντάρι, αγνοούσε ότι μπορεί οι αθλητές να… επιβαρυνθούν.
Η άλλη αγωνιστική αλλαγή έχει να κάνει με την αύξηση των αγώνων που έχουν τον χαρακτηρισμό γκραν πρι από δύο σε τέσσρα. Στους ήδη υπάρχοντες που γίνονται σε Έδεσσα και Άργος Ορεστικό θα προστεθούν και δύο αγώνες σε Πάτρα και Ανατολική Στερεά Ελλάδα-Έυβοια (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το ακριβές σημείο).
Άλλες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου που αφορούν τις μικρές κατηγορίες αφορούν στη συμμετοχή στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ80μ. και των αθλητών – αθλητριών που γεννήθηκαν το 2003 (13 ετών) και ανήκουν στην κατηγορία ΠΠ/ΠΚ Β΄, η οποία πλέον θα επιτρέπεται. Επισης στους διασυλλογικούς αγώνες ΠΠ/ΠΚ Β” θα βραβεύονται και στους δύο αγώνες της πρώτης φάσης, εκτός από τους τρεις πρώτους νικητές/τριες της συνολικής βαθμολογίας και οι τρεις πρώτοι των επί μέρους ατομικών αγωνισμάτων που συμπεριλαμβάνονται σε κάθε πολύαθλο.

sportsfeeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου