Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

by
 
Article Preview


Το χειμερινό κύπελλο ρίψεων διοργανώθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στο κεντρικό ο ακοντισμός και στο βοηθητικό "Κ.Σπανίδης" τα υπολοιπα αγωνίσματα, με 2 πανελλήνια ρεκόρ να κερδίζουν την παράσταση αλλά και αρκετές ακόμα αξιόλογες επιδόσεις.
-> Αποτελέσματα

Στη σφαιροβολία εφήβων, το ρεκόρ ήταν μάλλον αναμενόμενο, καθως στον κλειστό ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) είχε φτάσει στα 19,93μ. Τώρα ξεπερασε κατά πολύ τα 20μ. και με 20,38μ. βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που στον ανοικτό είχε κάνει ο Γιώργος Γερομαρκάκης με 19,77μ. πριν από 10 χρόνια - ενώ η 6κιλη σφαίρα έχει καθιερωθεί από το 2002 για τους εφήβους.

Στον ακοντισμό κορασίδων, οπου το όργανο είναι στα 500γρ. από το 2012, η Μελπομένη Γρηγοριάδου (ΣΚΑ Δράμας) έφτασε στα 52,36μ., βελτιώνοντας τα 52,07μ. που είχε πετύχει πέρυσι στο βαλκανικό.

Στον ακοντισμό παίδων ...



by

Article Preview


Ενώ στη Helexpo γινόταν η έκθεση του Ημιμαραθωνίου και παραλαβή αριθμών, απέναντι, στο κτίριο της ΕΟΕ, λάμβανε χώρα η τακτικη γενικη συνέλευση της Ομοσπονδίας.

"Διεκδικούμε όσα ο στίβος δικαιούται" ήταν η κεντρική φράση, με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κο Παναγόπουλο να απευθύνει χαιρετισμό και να αναλύει τη σημερινή πραγματικότητα και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στους προβληματισμούς του σήμερα ανέφερε κατά πρώτο λόγο το οξυμένο πρόβλημα υποδομών (παρά τα κάποια θετικά βήματα) τονίζοντας και τις προσπάθειες για το Πανθεσσαλικό, καθώς και το εκπαιδευτικό σύστημα που διώχνει τα παιδιά απ΄τον Αθλητισμό.

Επίσης κύριο πρόβλημα έθεσε την εικόνα του στίβου από τη σύνδεσή του με ...
by

Article Preview


Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως αποσύρει τη συμμετοχή της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στο Ναιρόμπι, καθώς δεν υπήρξε εγγύηση για την ασφάλεια της ελληνικής ομάδας κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Κένυας, ενώ και οι κλιματολογικές και επιδημιολογικές συνθήκες είναι αβέβαιες και καθιστούν εξίσου επικίνδυνη την παρουσία των αθλητών.

Το 10ο και τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας δείχνει να έχει τεράστια προβλήματα και αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Μ.Βρετανία, έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους.

Η ομοσπονδία, "προκειμένου να μη διαταραχθεί η αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών της κατηγορίας" αποφάσισε τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών Π/Κ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν στο Γκροσέτο της Ιταλίας, μια εβδομάδα μετά, στις 20-23 Ιουλίου, με ...
Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου