Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Στο NCAA το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ - με Γκούσιν στο ύψος


Μετά το αδιάφορο μάλλον εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στις ΗΠΑ σειρά παίρνει το κολλεγιακό πρωτάθλημα το οποίο ζουν ιδιαίτερα σε όλα τα σπορ -με την "τρέλα του Μαρτίου" εκεί.

Tο πρωτάθλημα κλειστού των ΗΠΑ, έγινε στις 3-6/3 στο Albuquerque στο New Mexico, όπου ξεχώρισε ο Ronnie Baker με 6.45 στα 60μ. Στο επικοντώ η Sandi Morris πέρασε με την τρίτη τα 4,70μ. με τις Nageotte και Saxer να κάνουν 4,65μ. ενώ στο ύψος η Vashti Cunningham έκανε 1,96μ.
Στις χρονιές που δεν υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα η διοργάνωση δεν έχει ανάλογη δυναμική, ενώ στους δρόμους πέραν των 60μ. έγιναν αγωνίσματα που δεν περιλαβάνονται σε επίσημα προγράμματα (300μ., 600μ., 1000μ.)
-> Αποτελέσματα

Στις 10-11 Μαρτίου διεξάγεται το κολλεγιακό πρωτάθλημα NCAA (National Collegiate Athletic Association) που γίνεται φέτος στο College Station του Texas.
->Πρόγραμμα/αποτελέσματα

Το πρωτάθλημα ανοικτού στίβου ήταν και το πρώτο του θεσμού (που περιλαμβάνει πλέον πάνω από 20 αθλήματα) το 1921, ενώ για τον κλειστό στίβο ξεκίνησε το 1965.
Πέρυσι το Oregon είχε κερδίσει τον τίτλο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Έλληνες και Κύπριοι που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν αγωνιστεί αρκετές φορές και σε τελικά διοργανώσεων, με κορυφαία διάκριση τις 3 συνεχείς νίκες (2013-2015) που πέτυχε η Κύπρια πρωταθλήτρια του ύψους Λεοντία Καλλένου - έχοντας προπονητή τότε τον Πέτρο Κυπριανού.

Φέτος, στις τελικές 16αδες, είναι η Τατιάνα Γκούσιν (επίσης στην ...ελληνική παροικία της Aθήνας της Georgia) που με 1,90μ. έχει την καλύτερη επίδοση στο ύψος δείτε->εδώ) που διεξάγεται το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο βαρύ όργανο το Σάββατο αγωνίζονται η Σταματία Σκαρβέλη και ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης.

Μεταξύ των συμμετοχών ξεχωρίζουν ο Kendal Williams στα σπριντ, ο πολυνίκης στις αποστάσεις Edward Cheserek, οι αθλήτριες του Π.Κυπριανού Kendell Williamsστο 5θλο (νικήτρια τις 3 τελευταίες χρονιές και με παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων 4635β. το 2014) και Keturah Orji στο τριπλούν (4η στο Ρίο με ρεκόρ ΗΠΑ 14,71μ.).

Συμμετοχές:
-> Άνδρες
-> Γυναίκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου