Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Άρση μέτρων: αρχή στις 4/5 – από 1/6 ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (updated)






Ο Πρωθυπουργός και 6 Υφυπουργοί ανακοίνωσαν τη διαδικασία σταδιακής άρσης περιοριστικών μέτρων σε 3 αρχικά στάδια ανά εβδομάδα από 4 Μαίου και ένα πιο διευρυμένο από 1η Ιουνίου, με ανάπτυξη κανόνων για όλο τον πληθυσμό (π.χ. 1,5-2μ απόσταση και υποχρεωτική χρήση μασκών σε πολλές περιπτώσεις)
Τα μέτρα αναφέρουν από 4 Μαίου την ατομική άθληση σε ανοικτούς χώρους και παραλίες μη οργανωμένες (ως αναψυχή και υπηρεσίες ατομικής άθλησης σε ανοιχτούς χώρους) και δημόσιες συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα. Καταργούνται τα SMS και έντυπα για μετακινήσεις Β6 κλπ.



Στο τελευταίο Στάδιο, εφόσον κυλήσει ομαλά η κατάσταση, το νωρίτερο δλδ από 1η Ιουνίου ανοίγουν οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ανοιχτά γήπεδα και θα λειτουργούν για όλους με βάση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα κλειστά γυμναστήρια. Ωστόσο στο τελικό έγγραφο αναφέρεται για το τελευταίο Στάδιο ως: “Αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες“.
(Αναμένεται νέα ενημέρωση)
Όσες αθλητικές διοργανώσεις γίνουν, θα είναι χωρίς θεατές τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο.
Από την άλλη, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον Υφυπουργό και τον ΓΓ Αθλητισμού, την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού και τον Σωτήρη Τσιόδρα, με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει της σταδιακής επανεκκίνησης του αθλητισμού, τονίστηκε ότι :
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις
Σχετική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αυγενάκη και αύριο Τετάρτη, 29 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. με τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.  
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να γίνει σαφές το τι ακριβώς θα ισχύσει και για ποιούς (δείτε και ->ΕΔΩ)
και την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) ο Λευτέρης Αυγενάκης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα.

Το σχέδιο αποκλιμάκωσης και τα άλλα μέτρα

->Συνολικό σχέδιο αποκλιμάκωσης (updated)
Στην Εκπαίδευση η Γ’ Λυκείου επανέρχεται στις 11/5 και οι υπόλοιπες Λυκείων και Γυμνασίων στις 18/5. Τα Δημοτικά ενδέχεται την 1/6 αλλά μπορεί και να μην ανοίξουν καν.
Σημειώνεται πως στο λιανικό εμπόριο, οι επιχειρήσεις με αθλητικό εξοπλισμό (εκτός εμπ.κέντρων/ πολυκαταστημάτων) ανοιγουν από 4 Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου