Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Στεφανίδη: «Τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή…»



Η Κατερίνα Στεφανίδη, όπως όλοι οι αθλητές, πόσο μάλλον οι αθλητές του επιπέδου της, προσπαθεί αυτό το διάστημα να περνάει όσο πιο δημιουργικά μπορεί το χρόνο της και περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις για την έκβαση της σεζόν.
«Τώρα που αποφασίστηκε να χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα χρειάζεται από όλους μας πολύ μεγαλύτερη προσοχή για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω» μάς είπε.
Τόνισε, δε, με νόημα πως: «Ας συνεχίσουμε λίγο ακόμα όσο κι αν μάς είναι δύσκολο να κρατάμε κάποιες αποστάσεις μεταξύ μας για να περιορίσουμε πιο πολύ τη διασπορά του ιού. Χρειάζεται να φροντίσουμε, και οι αθλητές και όλοι μας, πρώτα σε ατομικό επίπεδο να βοηθήσουμε, μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα για να αντιμετωπιστεί οριστικά αυτός ο κορωνοϊός».



Προγραμματίζουν επιστροφή στις ΗΠΑ

Η πορεία της προετοιμασίας, πήγαινε πάρα πολύ καλά πριν το γενικό “lockdown” αλλά τώρα, όπως όλοι, βρίσκονται με τον προπονητή και σύζυγό της Μιτς Κρίερ, σε φάση αναμονής και συντήρησης δυνάμεων.
Όπως είπε η Κατερίνα: «Προγραμματίζουμε την αναχώρησή μας για να επιστρέψουμε στις ΗΠΑ κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε προς τα μέσα Μαϊου.
Φυσικά περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρει η WA για κάποιους μεγάλες αγώνες και ανάλογα θα κάνουμε μια επανεκτίμηση του γενικού μας σχεδίου.
Νομίζω πάντως ότι αυτή η χρονιά ουσιαστικά έχει χαθεί και θα πρέπει από ένα σημείο και μετά να σκεφτούμε την επόμενη που έχει πολλές μεγάλες διοργανώσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για φέτος, σταματάμε από τώρα. Περιμένουμε τις αποφάσεις…».

«Η WA θα ήθελε να γίνουν έξι μεγάλα μίτινγκ»

Η ολυμπιονίκης του επί κοντώ και σταθερή δύναμη μεγάλων διακρίσεων με την εθνική μας ομάδα, είναι μέλος της επιτροπής αθλητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Περισσότερο ως αίσθησή της, παρά με τη βεβαιότητα από πληροφορίες, στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να γίνουν κάποια από τα diamond league είπε πως:
«Εχω την αίσθηση ότι το ιδανικό για τη WA θα ήταν να γίνουν έξι μεγάλοι αγώνες της σειράς Diamond League ή ίσως μαζί και κάποιοι από τη σειρά Continental Tour Gold. Νομίζω ότι θέλουν πολύ να κάνουν τους δύο αγώνες στην Κίνα, κάτι που έχει πολλές δυσκολίες από πλευράς συμμετοχών αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε με βεβαιότητα για το πότε, πόσοι και ποιοι αγώνες θα γίνουν. Περιμένουμε…».
Κλείνοντας τη σύντομη συζήτησή μας, η Κατερίνα Στεφανίδη, μέσω του stivoz.gr είπε:
«Πιστεύω πως φτάνουμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου.
Είναι άδικο που ανοίγουν τα Στάδια πρώτα για τους ελίτ αθλητές από την άλλη όμως είναι λογικό η επιστροφή να γίνει σταδιακά και για λίγο καιρό ακόμα χρειάζεται υπομονή και επιμονή στη γενικότερη προσπάθεια».
Να σημειώσουμε και πως στην πρόσφατη επιστολή – κάλεσμα της Σ.Υφαντίδου η Κατερίνα Στεφανίδη είχε σχολιάσει πως:
«Νομίζω δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Και στις δυο online συναντήσεις μας ο πρόεδρος μας ρώτησε πολλές φορές αν θα θέλαμε να γίνουν αγώνες το καλοκαίρι ανεξάρτητα με το τι θα γινόταν με το ευρωπαϊκό. Όλοι μας συμφωνούσαμε στο ότι θέλουμε να γίνουν αγώνες. Κανένας αθλητής δεν θέλει να κάνει προπόνηση για να κάνει προπόνηση. Οι αθλητές ζουν για αγώνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου