Πέμπτη 23 Απριλίου 2020



Ο Mo Farah στο διάδρομο για… Tokyo




Ο Mo Farah γεννημένος το 1983 στη Σομαλία, πρόσφυγας στο Τζιμπουτί κι από τα 8 του μεγαλωμένος στην Αγγλία -και οπαδός της Arsenal- είναι από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς αυτής. Έχοντας δυο νταμπλ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα 6 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πολλές ακόμα διακρίσεις αλλά και ρεκόρ Ευρώπης σε αγωνίσματα από τα 1500μ. μέχρι τον Μαραθώνιο αποτελεί πάντα κεντρικό πρόσωπο στου αγώνες.

Ο Carl Lewis σε midair — Φωτογραφία Αρχείου 

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες»
 Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν ο πρώτος αθλητής μετά τον Τζέσε Όουενς, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα (Λος Άντζελες 1984/ 100 μ., 200 μ., Μήκος, 4x100).



 

Η καθημερινότητα της ναι μεν έχει προγραμματιστεί στα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του covid-19, ωστόσο δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Άλλωστε η Νικόλ Κυριακοπούλου δηλώνει ...σπιτόγατος, οπότε τα νέα δεδομένα δεν έχουν ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα της ζωής της.



 

'Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

από  Newsroom

: Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς.



 

 

 

Οι πρακτικές των αθλητών κατά την καραντίνα – τι γράφει η Φρόσω Πατσού Από StivoZ.gr






Στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, 
η αθλητική ψυχολόγος και 
συνεργάτιδα της εθνικής ομάδας
 στίβου, Φρόσω Πατσούγράφει για 
τις επιπτώσεις στην ψυχολογία 
και στην καθημερινότητα 
του αθλητή,




SPORTSFEED.GR
Παραδοσιακά η Ελλάδα είναι κολλημένη στην… παράδοση και αρνείται πεισματικά να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Εντός των συνόρων, το ζητούμενο στον αθλητισμό είναι οι ...





Προσκεκλημένος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις των φίλων των στίβου στο instagram της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.







Ο Μιχάλης Αναστασάκης βρίσκεται εδώ και καιρό στην γενέτειρα του, την Κρήτη, όπου περνάει τις ημέρες της καραντίνας και των ειδικών συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.




  



ΒΙΝΤΕΟ: Εξωπραγματικό άλμα-Ρεκόρ που κρατάει 29 χρόνια!

  ΒΙΝΤΕΟ: Εξωπραγματικό άλμα-Ρεκόρ που κρατάει 29 χρόνια!
Με επίδοση 8.95μ ο Αμερικανός αθλητής κατέρριψε το ρεκόρ του συμπατριώτη του Μπόμπι Μπίμον (8.90μ).




09080 Περικλής Ιακωβάκης.JPG
Περικλής Ιακωβάκης -400μ εμπ.

Υπάρχουν αθλητές που έχουν κερδίσει με επιδόσεις που άλλες χρονιές δεν θα κέρδιζαν. Αλλά αυτό μπορεί να έγινε επειδή π.χ. δεν του “έκατσε” καλή φουρνιά αθλητών, δεν είχε τραυματιστεί, είχε αποχωρήσει κάποιος καλύτερός του κ.λ.π. Επομένως ήταν και τύχη.  https://www.wefit.gr




SPORTSFEED.GR
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Παρίσι (25-30 Αυγούστου) παραμένει στην επικαιρότητα για τους ευρωπαίους αθλητές και στην αβεβαιότητα για τους Γάλλους δ....




Search Results


- Όλοι οι άνθρωποι έχουν την θέληση να  νικήσουν.
Λίγοι έχουν όμως την θέληση να προετοιμαστούν για 
να νικήσουν.
Bob-Knight-Nov-21-07-1.jpg



(Bobby Knight  π. προπoνητής ΝCΑΑ)





Charlotte Brown: Η τυφλή αθλήτρια του επί κοντώ







Charlotte Brown: Η τυφλή αθλήτρια του επί κοντώ
















" Η επιτυχία μιας γυναίκας πρέπει να είναι έμπνευση για μια άλλη."

Ποια το είπε: Σερένα Γουίλιαμς

Στα 36 της η Σερένα Γουίλιαμς μπορεί να αισθάνεται “γεμάτη”. Έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης του τένις για 319 εβδομάδες στο σύνολο, είναι κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων και θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του τένις, αν όχι το Νο1. Τον Σεπτέμβριο του 2017 έγινε για πρώτη φορά μαμά, φέρνοντας στον κόσμο ένα κοριτσάκι, ενώ είναι παντρεμένη με τον συνιδρυτή του Reddit, Αλέξις Οχανιάν.

Evan Agostini/Invision/AP



Sydney McLaughlin – η μικρή μεγαλώνει κι έχει ακόμα πολλά να κάνει





Γεννημένη το καλοκαίρι του 1999 η Sydney McLaughlin ήταν από νωρίς μια από τις πλέον φερέλπιδες αθλήτριες παγκοσμίως.
Τη θυμόμαστε χαρακτηριστικά πιτσιρίκα με φιόγκο στα μαλλιά, να ξεκινάει μια σειρά από μεγάλα ρεκόρ σε ηλικιακές κατηγορίες σε 400μ. εμπόδια – και απλά.
Μόλις 17 ετών κατάφερε την πρόκριση στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και για λίγο δεν πέρασε τελικό. Πέρυσι με 52.23 απείχε ελάχιστα από την κορυφή και το παγκόσμιο ρεκόρ -που πέτυχε με 52.16 η Dalilah Muhammad (που στο εθνικό πρωτάθλημα είχε κάνει 52.20 βελτιώνοντας τα 52.34 της Pechonkina από το 2003, ενώ η McLaughlin είχε ακολουθήσει με 52.88 κι ατομικό ρεκόρ).
Από τότε – από το Rio βέβαια στην ουσία – η McLaughlin κάνει όνειρα για το Tokyo.
Ακολουθεί μεταφρασμένη συνέντευξη της που δημοσιεύτηκε στη The Guardian με αποσπάσματα και από NewYorkPost.






Σχεδιασμός δράσεων από ΓΓΑ και διοικήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων




Η 2η Σύνοδος όλων των Διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα “Συντονισμός δράσεων, αναβάθμιση της αθλητικής καθημερινότητας προς όφελος αθλουμένων και πολιτών, πλήθος εκδηλώσεων «Ζήσε Αθλητικά» σε όλη τη χώρα“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου