Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Θεσσαλονίκη  26/04/2020


     Κύριε Νικολάου,
   Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι το άρθρο σας που δημοσιεύτηκε στις 25/04/2020 στο sportfeed με τίτλο  << Ως μη γενόμενο το 2020, να μη διεξαχθούν ούτε τα πανελλήνια πρωταθλήματα>>.
    Είμαι ένας από τους γραφικούς (μτφ. παραστατικός, ζωντανός, περιγραφικός), όπως τονίζεται στην αρχή του άρθρου σας, που κάτω από προϋποθέσεις κοινωνικές και προπονητικές θα επιθυμούσα να υπάρξει μια αγωνιστική δράση. Πιστεύω όμως ότι δεν είμαι αδαής (αυτός που δεν έχει ιδέα για κάτι, ο αμαθής, ο ανήξερος) και σίγουρα...παράγοντας  επειδή υποστηρίζω να γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα ,καθώς σε όλες τις κατηγορίες ( Κ16 – Κ18 – Κ20 – Κ23 – Α/Γ) συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 3000 αθλητές-τριες και φυσικά δεν υπάρχει θέμα πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση για όλους αυτούς. Να σας ενημερώσω ότι υπάρχει και μια κατηγορία αθλητών –τριών που φέτος ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία μέσω των πανελλήνιων αγώνων να εξασφαλίσουν την πριμοδότηση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά δεν βαριέσαι, ποιος ασχολείται μ΄αυτούς τώρα;

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι ο Υφυπουργός πρέπει να μιλήσει με τους αθλητές και τους προπονητές θα συμπληρώσω εγώ,  χωρίς την παρουσία παραγόντων. Αλλά όχι μόνο με τους ‘’ελιτ’’ . Να διαπιστώσει την αγωνία και την απογοήτευση όλων αυτών , που με τα μέσα που διαθέτουν προσπαθούν να δουλέψουν ( Θεσσαλονίκη χωρίς στάδιο, Σέρρες, Δράμα, Βέροια κ.τ.λ). Προβλήματα που είναι χρόνων και  δεν γεννήθηκαν ξαφνικά, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει η επίλυση τους από την πολιτεία.
   Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ranking, χρήματα , αξιολόγηση, καρέκλες παραγόντων. Μόνο ένας αδαής –χρησιμοποιώντας την λέξη από το κείμενο σας- θα μπορούσε να το  πιστεύει αυτό. Το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι προπονητές, που ζουν καθημερινά τον αγώνα αυτών των παιδιών στα γήπεδα (και είμαι υπερήφανος γι΄αυτό).

Με τιμή
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Προπονητής – Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας
      
Υ. Γ.  Ευτυχώς που δεν είναι έμμισθη η θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, αλλιώς θα κινδύνευα να με κατηγορήσουν οι συνάδελφοι ότι με έβαλαν οι παράγοντες να γράψω την επιστολή. Αυτοί που με ξέρουν καλά καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου