Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022


LATEST

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που θα ενταχθούν στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2023 συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΠΥΑ.

Η πρόταση της ΕΠΥΑ για τις κατηγορίες σχεδιασμού του 2023

Για πρώτη φορά στο σχεδιασμό υπάρχει κατηγορία «Διακεκριμένη», στην οποία εντάσσονται αθλητές και αθλήτριες με υψηλές διακρίσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε λίστα με 27 αθλητές- τριες στην ΕΟΕ, που αποτελούν την προολυμπιακή ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η προολυμπιακή Ομάδα για τους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Στην προολυμπιακή ομάδα είναι Έλληνες αθλητές που είχαν διακρίσεις μέσα στη σεζόν, όπως οι Ντρισμπιώτη, Τεντόγλου, Τζένγκο και Στεφανίδη που κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Καλλιθέα μετά το μίτινγκ αλμάτων που έχει καθιερωθεί, ετοιμάζεται να διοργανώσει το πρώτο διεθνές μίτινγκ ύψους κλειστού στις 3 Φλεβάρη.

Στις 3 Φεβρουαρίου το Kallithea International Indoor High Jump Meeting

Στο 1ο Kallithea International High Jump Meeting αναμένεται να πάρουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Η Αναστασία Καρβουνά και ο Νίκος Σφακιωτάκης είναι ένα ανερχόμενο δίδυμο στα 400μ. εμπόδια που στοχεύει το 2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Οι δύο νεαροί αθλητές έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν με τον προπονητή Νίκο Παπουτσάκη. Και μπορεί η πρώτη να γυμνάζεται με τον Έλληνα προπονητή, αλλά ο δεύτερος εντάχθηκε πρόσφατα, καθώς τη σεζόν που πέρασε έκανε με τον Πλάτωνα Γκαβέλα. «Τα δύο παιδιά έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και πάμε καλά ως τώρα, βοηθάει και ο καιρός σε αυτό. Οι προπονήσεις γίνονται στο στάδιο στο Περιστέρι. Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έχουν βγει και περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινώσει και ο ΣΕΓΑΣ. Πιστεύω ότι είναι εφικτά και για τους δύο αθλητές και ο στόχος είναι να βελτιώσουν τα ρεκόρ τους και να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό στο Ισραήλ», λέει στο Stivostime ο Νίκος Παπουτσάκης. Η Αναστασία Καρβουνά, που αγωνίζεται στον ΓΟ Παλάσκα, έχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια 62.10 από πέρσι. Φέτος έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση 63.13 που πέτυχε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν και στον τελικό του αγωνίσματος που είχε προκριθεί και κατέλαβε την 6η θέση.Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 με συναθλήτριες τις Άλκηστη- Δέσποινα Γκιβιζίνη, Αναστασία Μωραΐτη και Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου. Νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο. Η 18χρονη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6η στον τελικό στα 400μ. εμπόδια. Από την άλλη ο Νίκος Σφακιωτάκης, αγωνίστηκε φέτος με τον Θέρσιππο Περιστερίου, αλλά ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή στον Μεσσηνιακό ΓΣ. Στη σεζόν έκανε ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια (84,0 εκ.) 53.83 στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, έκανε ατομικό ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια με 54.70 που πέτυχε στα «Δρόμεια» στη Βάρη. Ο 18χρονος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες ήταν δεύτερος, πίσω από τον Ορέστη Εμμανουηλίδη. Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν έτρεξε στον τελικό στα 400μ. εμπόδια και πήρε την 4η θέση με 54.12. Επίσης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 μαζί με τους Πέτρο Παπαγιάννη, Ανδρέα Γεωργίου και Αλέξανδρο Σκούρτη.

Ένα δίδυμο στα 400μ. εμπόδια που στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Η Αναστασία Καρβουνά και ο Νίκος Σφακιωτάκης διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν και κατέκτησαν μετάλλια στις σκυτάλες και έτρεξαν στους τελικούς στα 400μ. εμπόδια.

Δύο κορυφαίοι αθλητές, που αναδείχθηκαν καλύτεροι στην Ευρώπη, ο Άρμαντ Ντουπλάντις και ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν θα αγωνιστούν στο Λιεβέν.

Οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης στο Λιεβέν!

Φέτος στο μίτινγκ του Λιεβέν ο Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στα 1.500μ. με 3.30.60.

Ο ΣΕΓΑΣ προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του Εαρινού Πρωταθλήματος, μιας διοργάνωσης που θα βοηθήσει τους αθλητές να έχουν παραπάνω αγώνες.

Σκέψεις για Εαρινό Πρωτάθλημα τον Μάιο

Η ιδέα για το Εαρινό Πρωτάθλημα ενισχύεται από το γεγονός ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του χρόνου θα γίνει Ιούλιο, κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (18/11/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν και ο Νόα Λάιλς αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς στις ΗΠΑ και θα βραβευτούν στις 3 Δεκεμβρίου στο Ορλάντο.

Κορυφαίοι στις ΗΠΑ Σίντνεϊ Μακλάφλιν και Νόα Λάιλς

Κορυφαίος προπονητής στις ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Μπραντ Γουόκερ, που γυμνάζει τις Σάντι Μόρις και Κέιτι Ναζότ και νέα αθλήτρια ονομάστηκε η Ροϊσίν Γουίλις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου