Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μεγάλο ρεκόρ ο Μερούσης στο μαραθώνιο στο Αμβούργο,πολύ καλός και ο Πούλιος- Χάθηκε το όριο




Στο μαραθώνιο του Αμβούργου αγωνίστηκαν ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Κωνσταντίνος Πούλιος και πραγματοποίησαν, και οι δυο, εξαιρετικές εμφανίσεις. 

Ο Μερούσης «έσπασε» το φράγμα των 2ωρών και 20λεπτών καθώς τερμάτισε 22ος σε χρόνο 2:19:00 και άφησε στην ιστορία το προηγούμενο ρεκόρ του, 2:22:07 από το μαραθώνιο του Ρότερνταμ το 2012.

«Το θέλαμε πολύ αυτό το ρεκόρ και ήρθε. Ήθελα να βγει μια επίδοση κάτω από το φράγμα των 2ωρών και 20λεπτών. Πίστευα ότι μπορούσε να το κάνει. Ξέραμε εξ' αρχής ότι είχε κάποιες μικρές ενοχλήσεις τον τελευταίο καιρό ο Χριστόφορος. Ευτυχώς όλα πήγανε πολύ καλά, ήρθε το μεγάλο ρεκόρ και πλέον το όριο είναι πολύ πιο κοντά από πριν (2:17:00 είναι το όριο του μαραθωνίου για το Παγκόσμιο του Πεκίνου και για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο το 2016)», δήλωσε στο Stivoz ο προπονητής του Μερούση, Σταύρος Καρές, μετά το τέλος του αγώνα.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Πούλιος, ο οποίος έκανε κι αυτός μια πολύ καλή εμφάνιση και τερμάτισε 25ος σε χρόνο 2:20:01.

Στην γενική κατάταξη, την πρώτη θέση στους άνδρες κέρδισε ο Κενυάτης Lucas Rotich με χρόνο 2:07:17 και στις γυναίκες η Meseret Hailu από την Αιθιοπία με χρόνο 2:25:41.


Δημήτρης Κελεπούρης

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου