Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οι πολιτικοί δεν αλλάζουν

chania

Η πολιτική βούληση, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό. Δυστυχώς η αλλάγη στη διακυβέρνηση της χώρας και ο νέος άερας που υποτίθεται θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ίδιος που σε κάνει να απορείς.
Το χρόνιο πρόβλημα με το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας από ότι φαίνεται δε συγκίνησε την προηγούμενη ΓΓΑ που ήταν πρώην πρωταθλήτρια στίβου, δε συγκινεί ούτε τον νυν που έχει υπάρξει άνθρωπος του στίβου.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες για την κακοκατασκευή στο Καυτανζόγλειο στάδιο (και ούτε πρόκειται) οι οποίες είναι ξεκάθαρες και φαίνονται από τις υπογραφές αναθέσεων του έργου και της παραλαβής. Τόσο απλά. Όμως… όμοιος ομοίω…
Την ίδια στιγμή που το Καυταντζόγλειο ρημάζει και μαζί του και τα πόδια των πρωταθλητών στίβου που μη έχοντας να προπονηθούν αλλού, υπομένουν το μαρτύριο, η ΓΓΑ γραμματεία αθλητισμού επιβραβεύει την προσπάθεια που γίνεται στα Χανιά με την ανακαίνιση του εθνικού σταδίου. Ορθότατα.
Στην πόλη των Χανίων, γίνεται εξαιρετική δουλειά στον αθλητισμό. Ιδίως στο στίβο όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάνει αυτό ακριβώς που προβλέπεται. Παραγωγή αθλητών και πρωταθλητών. Υπόδειγμα συλλόγου (δεν είναι τυχαίο ότι στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ είναι κορυφαίος στην Ελλάδα), αποτελεί το βασικό λόγο της εκταμίευσης των 923.000 ευρώ για το στάδιο από τα οποία θα διατεθούν 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σταδίου! Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την κρητική πόλη, η απόφαση για το συγκεκριμένο ποσό, ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση και η νέα απλά την ενέκρινε.
Το ερώτημα που προκύπτει είνα απλό. Η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε εγκρίνει και το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή στο Καυτανζόγλειο, ωστόσο όμως η νέα κυβέρνηση αυτό το κονδύλι το απέρριψε. Το σκεπτικό δεν το έχουμε μάθει ακόμα ούτε το λόγο που το Καυτανζόγλειο επιχορηγείται με το ποσό των 673.000 ευρώ. Μικρότερο από αυτό της Λάρισας (743.000 ευρώ), των Χανίων (923.000 ευρώ) και των Πατρών (753.000 ευρώ). Φυσικά θέμα σύγκρισης με το ΟΑΚΑ των 7.123.000 ευρώ από τα οποία περίπου τα 6.000.000 ευρώ καταλήγουν σε μισθοδοσία και το ΣΕΦ των 3.800.000 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος, επίσης να καταλήγει σε μισθοδοσία υπαλλήλων, δεν τίθεται. Δυστυχώς αυτό που καμία κυβέρνηση δε θα αλλάξει ποτέ, είναι να πληρώνει τους υπαλλήλους στον αθλητισμό και όχι τον ίδιο τον αθλητισμό και τους αθλητές.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου