Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ολυμπιακό μουσείο στο ΟΑΚΑ

parking_oaka

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ έχει εκπονήσει ο Πέτρος Γαλακτόπουλος σύμφωνα με όσα ακούγονται πέριξ του «Σπύρος Λούης»! Σχέδιο για το οποίο φέρεται να είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά και γενικότερα το υπουργείο παιδείας. Ακόμα και η περιφέρεια Αττικής! Ούτως ή άλλως η βιωσιμότητα του πλάνου προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Ο Γαλακτόπουλος προωθεί την κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού μουσείου για τους Έλληνες αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχει, δηλαδή, πρωταγωνιστές τους Ολυμπιονίκες στον πιο στενό κύκλο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει έως τώρα στη χώρα μας. «Θα συνδεθεί όλη η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, της αρχαιότητας και της σύγχρονης εποχής μέσα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές», λένε όσοι γνωρίζουν το σχέδιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη εκπονηθεί η σχετική μελέτη. Το κόστος ανέρχεται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ με προοπτική να ανέβει ακόμα ψηλότερα. «Το πολύ μέχρι τα 3», προσθέτουν εκείνοι που ξέρουν τις συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά και με την περιφέρεια για την εξεύρεση των κεφαλαίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η απόσβεση μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το μουσείο προβλέπεται να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας. Κάτι που σημαίνει πρακτικά επισκέψεις από σχολεία και χιλιάδες μαθητές σε ετήσια βάση με διαρκώς νέο κοινό. «Χώρια τα εκατομμύρια των τουριστών», όπως λένε οι υποστηρικτές του σχεδίου που ποντάρουν και σε μία σημαντική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αλλά και η… ΕΥΔΑΠ, από τον χώρο του ΟΑΚΑ περνάει ένα παρακλάδι του Αδριάνειου υδραγωγείου. Πρόκειται ένα από τα πρώτα δίκτυα ύδρευσης που κατασκευάστηκε στα χρόνια του αυτοκράτορα Ανδριανού. Με πηγές στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, αλλά με κοινή κατάληξη τη Δεξαμενή Αθηνών. Με έναν από τους αγωγούς να περνάει από το ΟΑΚΑ και συνεπώς να «προσδίδει ιστορική σημασία στον χώρο και αυξανόμενο ενδιαφέρον και για το μουσείο»!
Πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο! Μέχρι να υλοποιηθεί, πάντως, ας κρατάμε μικρό καλάθι, αν και στο Μαρούσι επιμένουν πώς «αποκλείεται να μείνει σχέδιο επί χάρτου». Απλά να θυμήσουμε πως ήδη υπάρχει ένα Ολυμπιακό μουσείο στη Θεσσαλονίκη με πολλά εκθέματα τα οποία έχουν παραχωρηθεί από Ολυμπιονίκες.
Ίδωμεν!
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου