Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τιμούμε τον Αλέξανδρο Παναγούλη, τρέχουμε για την Ειρήνη


Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα δρόμου «Ειρηνοδρομία 2015» παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές, με την παρουσία της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, του "χάλκινου" παγκόσμιου πρωταθλητή του 2003 στα 400 μ. εμπ. Περικλή Ιακωβάκη, του Α΄ ειδικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Θανάση Βογιατζή, του  προέδρου του ΟΦΚΑ Οδυσσέα Γιώργου Καρδαρά και του προέδρου του ΟΠΑΠ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Σπύρου Διαβολίτση.
«Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και την οικογένεια Καρδαρά για την συμβολή τους. Νομίζω πως θα κάνουμε σημαντικά πράγματα. Η «Ειρηνοδρομία» είναι θεσμός για μας, ένας αγώνας που γίνεται πολλά χρόνια στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη. Μας απασχολούσε αυτός ο αγώνας να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει το δρομικό κίνημα κι έτσι είπαμε να το προσπαθήσουμε από φέτος να δώσουμε το κάτι παραπάνω και του χρόνου που θα έχουμε το περιθώριο να του δώσουμε επιπλέον δυναμική. Προσδοκούμε σε κάτι καλό στο μέλλον.  Σημαντικό ρόλο για μας έπαιξε η συνάντηση μας με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο. Στόχο μας να αναβαθμίσουμε το Δημοτικό στάδιο Αγίου Δημητρίου προκειμένου να φιλοξενηθούν αγώνες», είπε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

«Δέχθηκα αμέσως την πρόταση του κ. Καρδαρά  να βρεθώ στη συνέντευξη Τύπου, γιατί είμαι υπέρ κάθε ενασχόλησης με τον αθλητισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι μεγάλος, ο αθλητισμός είναι μεγάλη διέξοδος. Στο πρόγραμμα των αγώνων υπάρχει και Kids Athletics, ένα καταπληκτικό πρόγραμμα το οποίο απολαμβάνουν τα παιδιά και το οποίο τους τραβάει στο στάδιο. Είναι καταπληκτική προίκα για τον Δήμο, το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται από το 1976.  Εύχομαι το στάδιο Αγίου Δημητρίου, το οποίο σφύζει από ζωή, να αναβαθμιστεί και να εξοπλιστεί και να γίνει ένα στάδιο, που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου με κόσμο στις εξέδρες», είπε από την πλευρά του ο Περικλής Ιακωβάκης.
Στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ του Δήμου Σπύλιος Διαβολίτσης, ενώ από την πλευρά του οι Θανάσης Βογιατζής και Γιώργος Καρδαράς είπαν πως ο αγώνας αυτός δεν έχει μόνο αθλητικό, αλλά πολιτιστικό και πολιτικό χαρακτήρα. Την συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του και ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου Βαγγέλης Παπαποστόλου.
Στη διοργάνωση, που θα γίνει 17 Μαΐου και στο πρόγραμμα της θα περιλαμβάνεται δρόμος 5χλμ, 2,5χλμ., 1χλμ special olympics και Kids Athletics αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.200 δρομείς. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.eirinodromia.gr.
Φωτογραφία: Βασίλης Κουτρουμάνος
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου