Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα.



 

Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ θα υποδεχθούν την ολυμπιακή ομάδα μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο, την Κυριακή (13/11) λίγο πριν το τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο δρόμο. 

Το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, θα γίνει την Κυριακή (13/11) στην πρωτεύουσα. 



 

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2016 είναι το 83ο Ανδρών και 35ο Γυναικών στα χρονικά του θεσμού. 



 


Οι ολυμπιονίκες μαραθωνοδρόμοι από την Κένυα Ελιούντ Κιπτσόγκε και Τζεμίμα Σούμγκογκ και ο δρομέας -θρύλος Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ βρέθηκαν στο επίκεντρο της λαμπερής δεξίωσης, η οποία δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις και με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς βραβεύθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμου (AIMS) και το ΣΕΓΑΣ οι μεν δυο πρώτοι ως οι Καλύτεροι Μαραθωνοδρόμοι του κόσμου για το 2016, ο δε Αιθίοπας δρομέας μεγάλων αποστάσεων ως ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο του αθλητισμού για το Έργο Ζωής του.



 


Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από 110 χώρες συμμετείχαν στο 21ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίου (ΑIMS) που και φέτος διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, έδρα της AIMS τα τελευταία χρόνια. 



 

 

 
Eurokinissi/Αντώνης Αντωνόπουλος
Χαμογελαστός και ευγενικός όπως πάντα. Με την ίδια ζωντάνια και διάθεση, όπως τα πρώτα του χρόνια στα στάδια. 

 

 

Η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων χαιρετίζουν τον Μαραθώνιο

Μηνύματα για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στέλνουν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

 

 


Αφήστε τα αυτοκίνητα και ελάτε την Κυριακή στο Παναθηναϊκό Στάδιο να χειροκροτήσετε τους δρομείς και τους Ολυμπιονίκες μας που θα παρελάσουν στο περιθώριο του μεγάλου γεγονότος που θα φιλοξενήσει η Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου