Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

by

Article Preview


Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις με "απάτες" σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων, ειδικά Μαραθωνίους, που συνήθως διαπιστώνονται άμεσα ή έμμεσα μέσω των συστημάτων χρονομέτρησης. Άλλοι μπαίνουν σε κάποιο σημείο της κούρσας, άλλοι διανύουν ενδιάμεσο μέρος της με ...μετρό ή άλλο μέσο, άλλοι ξαναμπαίνουν μετά τη "σκούπα".

Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται ...σκυταλοδρομίες ή απλά κάποιος καλύτερος δρομέας τρέχει στη θέση ή και με το τσιπάκι άλλου – συχνά και με πληρωμή και ακόμα και με αγγελίες, ενώ σε πιο extreme περιπτώσεις έχουν γίνει και πλαστογραφίες αριθμών/ονομάτων. Στις πιο οργανωμένες περιπτώσεις ο σκοπός συνήθως είναι η θέση-bonus ή και η ελπίδα για χορηγία, το ...ρεκόρ, ή το όριο για κάποιον μεγαλύτερο Μαραθώνιο – σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να πουληθεί αυτή η επικείμενη συμμετοχή/bib.

Συνήθως, άλλοι προδίδονται από τον ιδρώτα ή τον ρουχισμό τους, άλλοι από κάποια ανύπαρκτα ή σε ρυθμούς παγκοσμίων ρεκόρ περάσματά τους.
Όσο για ...




by

Article Preview


Ο θεσμός των καμπ, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας προπονητική επιμόρφωση και εμπειρία καθώς και τη δημιουργία πολύ καλού κλίματος μεταξύ των παιδιών αλλά και των προπονητών, ξεκινάει φέτος στις 16-18/12 στον Άγιο Κοσμά με τις σκυταλοδρομίες (4χ100μ.) για πρώτη φορά.
Ένα πονεμένο κομμάτι με αρκετές προοπτικές σίγουρα για τις εθνικές μας ομάδες, φαίνεται να παίρνει την προσοχή και σημασία που χρειάζεται.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: "Την πρόθεση της να στηρίξει τα αγωνίσματα σκυταλοδρομίας και να δείξει στους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των κατηγοριών τον τρόπο να δουλέψουν στο συγκεκριμένο κομμάτι, υλοποιεί η ομοσπονδία.
Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες μαζί με νεότερους σπρίντερ από όλη τη χώρα, θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, για το πρώτο καμπ σκυταλοδρομίας της χρονιάς.

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ...


by

Article Preview


Η παγκόσμια Ομοσπονδία ενεργοποίησε την Τρίτη 29/11/2016 μια online υπηρεσία για καταγγελίες θεμάτων doping.
Στο https://www.iaaf.org/report-integrity/en σε 6 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικα, Κινέζικα, Αραβικά) μπορει να αναφέρει κανείς, όπως ανακοίνωσε η IAAF, εμπιστευτικά και ανώνυμα σχετική πληροφορία που θα αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και θα είναι κρυπτογραφημένη και ασφαλής.

Στην υπηρεσία που χαρακτηρίζεται ως "secure online portal", σε σχετική φόρμα επιλέγει κανείς αν αφορά αθλητή, προπονητή, μάνατζερ, ιατρικό ή άλλο προσωπικό, κάποιον με αξίωμα ή επίσημο, στη συνέχεια επιλέγει τη χώρα και κατόπιν σε κενό πεδίο αναγράφει όσες πληροφορίες διαθέτει, ενδεικτικά για: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία, είδος doping, ουσίες εάν υπάρχουν κ.α. καθώς και διευκρινίσεις εάν πρόκειται για μαρτυρία του περιστατικού που είναι από πρώτο χέρι, από πληροφορία τρίτου, ή ισχυρή υποψία.
Προαιρετικά και φυσικά απόρρητα μπορεί να δηλώσει ο καταγγέλων όνομα, email και τηλέφωνο ώστε να βοηθήσει σε follow up της έρευνας του περιστατικού.

Η IAAF ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου