Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

by
Article Preview


Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έλαβαν χώρα στην Αθήνα το 1896. Η αναβίωση και η διεξαγωγή τους υπήρξε αποτέλεσμα μιας έντονης προσπάθειας τόσο από τον βαρώνο, Πιέρ ντε Κουμπερτέν, όσο και από την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια, η οποία είχε ενεργό ρόλο στην επαναφορά και στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Το 1894, σε συνέδριο που οργάνωσε ο βαρώνος ντε Κουμπερτέν στο Παρίσι, ιδρύθηκε η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και αποφασίστηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόπος διεξαγωγής τους ορίστηκε η Αθήνα. Αν και ο αριθμός των αθλητών που πήραν μέρος ήταν μικρός, παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τότε σε αθλητική διοργάνωση.

Η έναρξη των Αγώνων της 1ης Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο που ...

by

Article Preview


Το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο και για την Αυστραλία που τώρα είναι ακόμη καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα ανοικτού που έδειξε σε μεγάλο βαθμό ποιοι πρέπει να κάνουν πλάνα για Αύγουστο, με προτεραιότητα στους νικητές του πρωταθλήματος εφόσον έχουν και ανάλογη επίδοση.

Στο Σύδνευ, στη διοργάνωση που κράτησε 4 ημέρες, ξεχώρισε ο -αργυρός σε Πορτλαντ και Πεκίνο- Fabrice Lapierre που έκανε άλμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου