Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μεγάλες αποστολές για Ρώμη

Δεκαοχτώ μέρες έχουν απομείνει για το παγκόσμιο κύπελλο του βάδην στη Ρώμη (7-8 Μαΐου) και σιγά σιγά ανακοινώνονται οι αποστολές των ομάδων. Οι περισσότερες μάλιστα στέλνουν πλήρη αποστολή καθώς πρόκειται για σπουδαία διοργάνωση, με μικρό κόστος και δίχως την πανίσχυρη ρωσική ομάδα!
Πηγή: sportsfeed.gr
Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει για τους Ιταλούς μια καλή ευκαιρία να διαφημίσουν την υποψηφιότητα τους για τους Ολυμπιακούς του 2024, ενώ και η Ρώμη προσφέρεται για εξαιρετικό αγώνα λαμβάνοντας υπόψη τη διαδρομή που θα διασχίσει μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα της αιώνιας πόλης.
Η απουσία των Ρώσων και των Ρωσίδων έχει ανοίξει την… όρεξη πολλών που βλέπουν τη διάκριση να είναι πιο εύκολη από άλλες χρονιές. Λαμβάνοντας υπόψη και το χαμηλό κόστος (η Ρώμη είναι το επίκεντρο των low cost πτήσεων), οι περισσότερες αποστολές θα είναι πλήρεις. Όπως αυτή της Ισπανίας που φρόντισε πρώτη από όλους να ανακοινώσει την 21μελή ομάδα της!
Με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή των 20χλμ. βάδην Μιγκέλ Άνχελ Λόπεζ και το νικητή στο παγκόσμιο κύπελλο του 1997 Χεσούς Άνχελ Γκαρσία, οι Ισπανοί θέλουν να ξεχωρίσουν για ακόμα μια φορά στο αγώνισμα. Ο Λόπεζ παρόλο που είχε έρθει πέμπτος στην αντίστοιχη διοργάνωση το 2014, επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας για να θριαμβεύσει στα 20χλμ. βάδην. Όσο για τον Γκαρσία η πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση έγινε το 1993 όταν και τερμάτισε δεύτερος, για να επανέλθει μετά από ένα χρόνο κερδίζοντας τον τίτλο στην Στουτγάρδη. Με τρία μετάλλια και οκτώ κορυφαίες επιδόσεις, ο 46χρονος αποτελεί τον πιο πετυχημένο αθλητή στην ιστορία του πρωταθλήματος.
Η Ισπανία μέσα στα χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει 14 μετάλλια στη διοργάνωση, με τον Γκαρσία να αποτελεί μόνο τον ένα από τους τρεις που κέρδισαν χρυσά για τη χώρα τους. Οι άλλοι δύο αθλητές ήταν ο Χοσέ Μαρίν το 1985 στα 20χλμ. και ο Φραντζίσκο Χαβιέρ Φερνάντεζ στο ίδιο αγώνισμα το 2006 και το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου