Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

by

Article Preview


Ο πρώτος σημαντικός αγώνας των αθλητών στίβου είναι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, με τον κύριο όγκο τους να διεξάγεται μέσα στον Απρίλιο.
Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα γίνονται ανα κατηγορία, σε ομίλους ανά την Επικράτεια, ενώ αποτελούν το 26% της συνολικής αξιολόγησης των συλλόγων.

Τα περισσότερα από τα διασυλλογικά της κατηγορίας Παίδων/Κορασίδων γίνονται στις 9-10 Απριλίου και αγωνίζονται οι αθλητές 16-17 ετών (γεν.1999-2000) -όπως και με περιορισμούς αυτοί της αμέσως επόμενης κατηγορίας, των παμπαίδων-παγκορασίδων Α' (γεν. 2001-2002).
Στον Άγιο Κοσμά γίνονται οι όμιλοι Αττικής-Πειραιώς ενώ ...
by

Article Preview


Δύο εβδομάδες σχεδόν έμειναν για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί την 21η Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου με την τελετή παράδοσης που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, απ' όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι για τη Βραζιλία και το Ρίο.

Στο πλαίσιο της τελετής της Αφής πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου συνέντευξη τύπου στο Παναθηναϊκό στάδιο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παρευρίσκονται - και το ταξίδι για το Ρίο μόλις έχει αρχίσει.

Στην εκδήλωση ...
by

Article Preview


Από τη Διέυθυνση Φυσικής Αγωγής ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Β’ φάσης των Περιφερειακών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού στις 14/4/2016 και η ολοκλήρωσή τους σε μία ημέρα.

Επίσης, εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα όσων μαθητών-τριών δεν συμμετείχαν στη Α’ φάση σύμφωνα με την παρ.4.7.1.2 α,β και μόνο για το ίδιο αγώνισμα του προγράμματος των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού, για συμμετοχή τους απευθείας στη Β’ φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού,.

Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις ...
by
Article Preview


Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έλαβαν χώρα στην Αθήνα το 1896. Η αναβίωση και η διεξαγωγή τους υπήρξε αποτέλεσμα μιας έντονης προσπάθειας τόσο από τον βαρώνο, Πιέρ ντε Κουμπερτέν, όσο και από την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια, η οποία είχε ενεργό ρόλο στην επαναφορά και στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Το 1894, σε συνέδριο που οργάνωσε ο βαρώνος ντε Κουμπερτέν στο Παρίσι, ιδρύθηκε η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και αποφασίστηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόπος διεξαγωγής τους ορίστηκε η Αθήνα. Αν και ο αριθμός των αθλητών που πήραν μέρος ήταν μικρός, παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τότε σε αθλητική διοργάνωση.

Η έναρξη των Αγώνων της 1ης Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο που ...

by

Article Preview


Το stivoz.gr σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζάχο σας παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από τη διοργάνωση του 11ου Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" που αποτύπωσε ο φακός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Άρθρο για τη διοργάνωση: www.stivoz.com/content.php?5485-Giorti-gia-ti-B-Ellada-o-Marathonios-Megas-Alexandros

Φωτογραφίες:
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου