Δευτέρα 18 Μαΐου 2020


Η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να εντυπωσιάσει και πάλι, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να φτάσει σε ύψη πάνω από τα 4,80 μέτρα.






Τρεις γυναίκες, μισή ώρα, στόχος οι 100 υπερβάσεις των 4μ.

Μετά το πρόσφατο challenge επί κοντώ των ανδρών που έλαβε χώρα στα μίνι-προπονητήρια των κήπων των Lavillenie, Duplantis, Kendricks (δείτε->εδώ) σειρά παίρνει ένα αντίστοιχο challenge γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη και τις Katie Nageotte και Alysha Newman.
Αρχικά προοριζόταν να είναι η Sandi Morris όμως ένας τραυματισμός την έθεσε 3 εβδομάδες εκτός.
Το Σάββατο 16 Μαίου μεταξυ 7-8μμ (ώρα Ελλάδος) καιρού επιτρέποντος, η Στεφανίδη στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης (του σωματείου της) στην Αθήνα, η Nageotte στη Marietta της Georgia και η Newman στο Bolton του Ontario θα επιχειρήσουν στα προπονητήριά τους καθώς δεν γινόταν τεχνικά να υποστηριχθεί από αντίστοιχους κήπους, με μετάδοση video link που θα μεταδοθεί παράλληλα, από την World Athletics σε livestream.

Ενίσχυση και καταγραφή σε εγκαταστάσεις – σωματεία

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησης σε σειρά θεμάτων (κρατική χρηματοδότηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες,  αθλητικές υποδομές, ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων)

Έργα και προσωπικό εγκαταστάσεων

Για πρώτη φορά, υλοποιήσαμε πρόγραμμα με ΟΑΕΔ: ενισχύουμε το προσωπικό των εγκαταστάσεων μας κατά 249 άτομα και άλλοι 350 γυμναστές διατίθενται σε 147 Δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Εργασίας.  Μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, από 1η Αυγούστου 2019 έως την λήξη του προγράμματος, έχουμε δώσει την απαραίτητη έγκριση για έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε 152 Δήμους της Χώρας μας, τα οποία θα αναβαθμίσουν τον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας.

Με ονομαστικές καταστάσεις στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά

Επιστολή εστάλη στα σωματεία Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ από την τοπική ένωση, σχετικά με τον καταρτισμό του προγράμματος λειτουργίας του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά από την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 – κατόπιν και των σχετικών ανακοινώσεων του Υφυπουργού (->εδώ)

Μπαίνουν στα Στάδια και οι αθλητές στίβου της Εθνικής Κύπρου

Μια ανάλογη περίπου πορεία με την Ελλάδα ακολουθεί η Κύπρος σε σχέση με την επανεκκίνηση του Αθλητισμού και στην επόμενη φάση επιτρέπει πέραν των αθλητών υψηλών επιδόσεων και σε αθλητές-τριες των εθνικών ομάδων Α/Γ αλλά και Ε/Ν να προπονηθούν.

Διεύρυνση χρήσης αθλητικών χώρων – η επόμενη φάση

Σε δευτερολογία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της Αθλητικής δραστηριότητας, προδιαγράφοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν προπονήσεις και οι υπόλοιποι αθλητές όλων των σωματείων, άνω των 13 ετών (καθώς και οι υποψήφιοι Σχολών) με περιορισμό 80 ατόμων στα ανοικτά Στάδια.


Σειρά από συσκέψεις έγιναν σήμερα στην ομοσπονδία με στόχο την ολοκλήρωση των πρωτοκόλλων που αφορούν στους κανόνες διεξαγωγής εντός και εκτός σταδίου.

Πανελλήνιες 2020: Οδηγίες για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις πρακτικές δοκιμασίες

Πανελλήνιες 2020:  Οδηγίες του αρμόδιου Υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορούν στη λειτουργία των...
iPaidia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου