Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Αγωνιστικό καλεντάρι με όλους τους θεσμικούς αγώνες

Ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής σε ενημέρωση που έστειλε στα μέλη και σωματεία του ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε στον επικείμενο αγωνιστικό προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σκοπός είναι η διεξαγωγή στο σύνολό τους, υπό ιδιαίτερες συνθήκες και πρωτόκολλα
  • των διασυλλογικών πρωταθλημάτων κατά τόπους επιδιώκοντας τις ελάχιστες δυνατές μετακινήσεις,
  • των πανελληνίων πρωταθλημάτων με 12-16 ατόμα ανά αγώνισμα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάλυψη εξόδων των σωματείων για τη συμμετοχή τους
    – παρότι το τι θα γίνει με Run Greece / Ημιμαραθώνιο / Μαραθώνιο θα επηρεάσει πολύ τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.
Οι αγώνες θα έχουν ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου (7-9/8 αναμένεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ) και θα ακολουθήσει η συμμετοχή με πλήρεις εθνικές ομάδες σε όσα διεθνή πρωταθλήματα (βαλκανικά μάλλον) διεξαχθούν.

Η επιστολή

Τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση της περιπέτειας των τελευταίων μηνών, που άλλαξε τη ζωή μας και θα την επηρεάζει από δω και πέρα.
Ο Αθλητισμός αποτελεί παγκοσμίως μια κοινωνική δραστηριότητα που ενδιαφέρει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και γι’ αυτό η ασφαλής επανεκκίνησή του απασχολεί έντονα τις Κυβερνήσεις, αλλά και την Παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Όπως έχουμε ξαναπεί η συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας, ίσως αποδειχθεί λιγότερο επαχθής και πολύπλοκη από την επάνοδο στην κανονικότητα. Αρχικά, γιατί τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούνται για την επανέναρξη των προπονήσεων, αλλά και των αγώνων στη συνέχεια, φαντάζουν δύσκολα, σύνθετα, διαρκή και επομένως θα χρειαστεί καλή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ στην τήρησή τους από ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές των προπονητικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων. (Αθλητές – Προπονητές – Κριτές κ.λπ.)
Η απελευθέρωση των προπονήσεων για τους αθλητές και αθλήτριες από 13 χρόνων και άνω, αρχίζουν από την Τρίτη 19 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ.
Σας έχουμε ήδη αποστείλει αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούνται στις προπονήσεις και ετοιμάζουμε τις αντίστοιχες για τους αγώνες.

Οικονομικά - Μητρώο Αθλητικών Φορέων - ΕΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου