Δευτέρα 4 Μαΐου 2020



Η μάχη των …κήπων ήταν ισόπαλη – και θεαματική



Στο κλίμα των ημερών, ένα ιδιότυπο challenge έγινε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαίου, στους …κήπους 3 κορυφαίων αθλητών επί κοντώ που έχουν τοποθετήσει το σχετικό εξοπλισμό για προπόνηση. O κάτοχος του απόλυτου παγκοσμίου ρεκόρ Mondo Duplantis στο Lafayette-Louisiana, ο πρώην κάτοχος Renaud Lavillenie στο Clermont-Ferrand, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sam Kendricks στο Oxford-Mississippi αναμετρήκαν παράλληλα, με τις προσπάθειές τους να μεταδίδονται σε livestream από την παγκόσμια ομοσπονδία και περισσότερους από 15.000 να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα σε youtube και facebook. Ο πήχυς ήταν τοποθετημένος σταθερά στα 5μ. και επιχείρησαν, να τον υπερβούν το δυνατόν περισσότερες φορές σε χρόνο 30 λεπτών, που ήταν δύο 15λεπτα με τρία λεπτά διάλειμμα. Η συχνότητα που επιχειρούσαν άλματα, με μικρή σχετικά φόρα, ήταν κάτι λιγότερο από 1 λεπτό για όλους.
Στο πρώτο 15λεπτο ο Duplantis το πέρασε 17 φορές, ο Lavillenie 16 και ο Kendricks 13.
Η αναμέτρηση παρέμεινε μονομαχία Duplantis – Lavillenie που τελικά ολοκλήρωσαν αμφότεροι με 36 (ενώ ο Duplantis είχε 10 λιγότερα). Τους προτάθηκε μάλιστα 3λεπτη παράταση αλλά o Lavillenie δήλωσε εξουθενωμένος και έμειναν εκεί.
Πολλοί αθλητές έκαναν -θετικά- σχόλια κατά τη διάρκει ή και μετά τον “αγώνα”, μεταξύ τους και η Κατερίνα Στεφανίδη που έγραψε ότι ζήλεψε τους 3 τους και βρήκε υπέροχη την ιδέα και διασκεδαστικό το θέαμα.


Ο Κώστας Φιλιππίδης μίλησε σήμερα στην "Αθλητική Κυριακή" και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο διάστημα της παραμονής στο σπίτι, αλλά και στη σημασία της διατήρησης του στίβου στην κανονική του μορφή, παρά τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.


 

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ1, "Αθλητική Κυριακή" για τα πλάνα της ομοσπονδίας στο εγγύς μέλλον και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του ιού covid-19.

segas.gr



Ο φωτογράφος Angelos Zymaras κάνει βουτιά στο αρχείο του και βλέπουμε εικόνες που είχε δημιουργήσει για το περιοδικό Athletics magazine, πριν από 13 χρόνια.
Τέτοια εποχή είχαμε ταξιδέψει ο Άγγελος Ζυμάρας και εγώ (Leftheris Plakidas - Λευθέρης Πλακίδας) παρέα στη Δράμα και είχαμε συναντήσει τον νεαρό τότε Kostas Douvalidis και τον προπονητή του Μπάμπη Σδρόλλα.
Με τη βοήθεια του Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ είχα έρθει σε επαφή και με τη μητέρα του Κώστα και η συνέντευξη είχε απλωθεί σε όλη του τη διαδρομή.
Εκείνο που με είχε εντυπωσιάσει εκτός από την παρουσία του τότε στο στίβο, ότι όλοι μου έλεγαν ότι ήταν εξαιρετικός σε όλα τα αθλήματα.
Έπαιζε μπάσκετ, βόλει, χάντμπολ και ποδόσφαιρο.
Και εκείνο που είναι από τα λυπηρά φαινόμενα, είναι ότι τότε είχε γίνει ένα αίτημα να γίνουν έργα υποδομής για να μην αναγκαστεί να φύγει ο πρωταθλητής εκτός Δράμας και να μπορεί να κάνει ποιοτική προπόνηση.
Το Δεκέμβριο με αφορμή την παρουσίαση του Ημερολογίου Τρέχοντας το 2020 βρεθήκαμε πάλι στη Δράμα και ανεβήκαμε στο Εθνικό Στάδιο, με τον Δημήτρης Τζεφαλής (Tzefalis Dimitris) για να δούμε την προπόνηση που έκανε με τα παιδιά που προπονεί ο Δραμινός προπονητής και συγγραφέας του best seller βιβλίου "Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις" και η κατάσταση ήταν η ίδια και ίσως και χειρότερη από το 2007.
Για τον Κώστα Δουβαλίδη που έχει σαρώσει όλα τα Εθνικά ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, δημιουργώντας με αυτήν τη διάρκεια, μία μεγάλη διαδρομή στο χώρο, αξίζει κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου