Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ενημέρωση Σεβαστή με ερωτηματικά για το Σχέδιο Επανεκκίνησης


Σχετικά με τα πρώτα μέτρα και τα ερωτηματικά και προβλήματα που δημιουργούνται, ο γγ του ΣΕΓΑΣ κος Σεβαστής έστειλε την ακόλουθη επιστολή σε όλα τα μέλη και σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Εστίασε στην πρόταση για άμεση έναρξη προπονήσεων όλων των αθλητών σχεδιασμού και εθνικών ομάδων αλλά και να επιτραπούν σύντομα οι προπονήσεις στα αγωνιστικά τμήματα των Συλλόγων, καθώς και στην πιθανή διαφορετική αντιμετώπιση σε αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ και Δημοτικές.

Η επιστολή

Αθήνα, 1 Μαΐου  2020 Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι, Καλή Πρωτομαγιά. Εύχομαι όπως πάντα να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια  φάση,  που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «καμπή» σε δυο πολύ κρίσιμους τομείς: Για όλο τον κόσμο  ξεκινάει μια περίοδος που η σταδιακή  έστω έξοδος από τα σπίτια μας εγκυμονεί κινδύνους υποτροπής της πανδημίας στη Χώρα μας, αλλά και προσωπικά για τον καθένα μας ξεχωριστά και παράλληλα, ξεκινάει και η προσπάθεια επανεκκίνησης του Ελληνικού Αθλητισμού, με πολλά όμως προβλήματα και περισσότερες αντιφάσεις.

Σάββατο, 2 Μαΐου 2020


20 ατάκες του Γιόχαν Κρόιφ που θα σε κάνουν να δεις το ποδόσφαιρο ... 

" Είμαι πρώην παίκτης, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην προπονητής, πρώην μάνατζερ, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μια όμορφή λίστα που δείχνει ότι όλα έχουν ένα τέλος.'' Γιόχαν Κρόιφ


Το πρόγραμμα επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού παρουσίασε την Πέμπτη (30/4) ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το οποίο βασίζεται πρωτίστως στην ασφάλεια αθλητών, αθλητριών και στη διαφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Το άδειο ΟΑΚΑ 
Αθλητισμός: Ο «δεκάλογος» για τις προπονήσεις -Οι κανόνες που πρέπει να τηρούν οι αθλητές
Αθλητής του στίβου σε προπόνηση
ΣΠΟΡ
01|05|2020 Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα γίνει η επανεκκίνηση του αθλητισμού, με τις προπονήσεις / Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δέκα βασικά μέτρα για την επιστροφή στις προπονήσεις στον αθλητισμό, ανακοίνωσε χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Νίκη Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Αναλυτικά όλα τα μέτρα

  Ρούσσου Ασημίνα
Ανοίγουν τα σχολεία: Όλα όσα είπε η στις ανακοινώσεις της από το Υπουργείο Υγείας. Πώς θα ανοίξουν τα – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020.  Αναλυτικά η ομιλία της Υπουργού: Η παρουσίαση του σχεδίου της σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας. Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν.
 

Στις 18/5 σχεδιάζεται να μπουν τα σωματεία στα Στάδια


Σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, ο σχεδιασμός που υπάρχει από την Πολιτεία είναι να μπουν τα Σωματεία στα στάδια τη Δευτέρα 18 Μαΐου.Μέχρι τότε θα έχουν μπει ανά εβδομάδα:
  • Δευτέρα 4/5 οι αθλητές-τριες της Προολυμπιακής Ομάδας.
  • Δευτέρα 11/5 οι αθλητές-τριες των Εθνικών Ομάδων, και
  • Δευτέρα 18/5 οι αθλητές-τριες των Σωματείων (εκτός των Ακαδημιών).

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020

Εντυπωσιακές φωτό απο το Πανελλήνιο Κ18 – Sportrikala.gr 
Tελευταίες καταχωρήσεις
01 Μαϊ 20 - Εικόνες   Την Κυριακή το βράδυ στέλνουμε όλοι ΑΝΤΙΟ στο 13033
01 Μαϊ 20 - Ειδήσεις   SMS στο 13033: Τα αυξημένα μέτρα και οι κωδικοί μετακίνησης που είναι σε ισχύ την Πρωτομαγιά
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Μαγαζιά αθλητικών ειδών: με ειδικά σταντ για μάσκες, γάντια και αντισηπτικά θα ανοίξουν από Δευτέρα
30 Απρ 20 - Ενημέρωση   Ματαιώνεται και δίνει ραντεβού για το 2021 ο 3ος ορεινός δρόμος στο μονοπάτι της Βίδρας
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Αυτοί είναι οι 171 αθλητές στίβου και δρομείς που δικαιούνται πρόσβαση στα στάδια
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Αυγενάκης: «Καμία διαβεβαίωση για διοργανώσεις Δήμων, αγώνες δρόμου κτλ μέχρι νεωτέρας» (Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας)
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Live μετάδοση. Ανακοινώνονται τα μέτρα για τον αθλητισμό από Τσιόδρα - Χαρδαλιά - Αυγενάκη (Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας)
30 Απρ 20 - Ενημέρωση   Επιστολή προς κύριο Υφυπουργό Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου (Λεωνίδας Αθανασόπουλος)
30 Απρ 20 - Άρθρα   Αγελαδινό VS Κατσικίσιο Γάλα (myathlete.gr)
30 Απρ 20 - Ενημέρωση   Ο Κώστας Δουβαλίδης διατηρεί την αισιοδοξία του και ευελπιστεί σε συμμετοχή στο ΠΠ (ΣΕΓΑΣ)
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   «Τώρα που λήγουν τα μέτρα, μη βγάλεις τον κωδικό 6 από τη ζωή σου»
30 Απρ 20 - Ενημέρωση   Το Zagori Mountain Running αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2021
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Αθλούμενος νεκρός από φορτηγό στο Ηράκλειο
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   «Κραυγή» αγωνίας από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Αν μείνουμε κλειστά μέχρι τον Ιούνιο, τελειώσαμε
30 Απρ 20 - Ειδήσεις   Από τη Δευτέρα επιστροφή στα στάδια (;) ! (Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας)
 http://www.runningnews.gr
Αθλητισμός | Εικόνες γνωμικών – αποφθεγμάτων – παροιμιών ...

Πέθανε ο θρυλικός ακοντιστής και Ολυμπιονίκης Γιάνις Λούσις

Ο Λετονός πρώην Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό, Γιάνις Λούσις, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 80 ετών.
Αγωνίστηκε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ του 1964 και του 1976, εκπροσωπώντας τη Σοβιετική Ένωση, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο 1964, προτού κερδίσει χρυσό στην Πόλη του Μεξικού τέσσερα χρόνια αργότερα. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ακοντιστές όλων των εποχών, αφού κατάφερε να κερδίσει και το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Μονάχου το 1972. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου