Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Νέο πρόβλημα για Rudisha

O Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ των 800μ, David Rudisha υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Eldoret της Κένυας μετά από κάταγμα στον αριστερό του αστράγαλο πριν μια εβδομάδα.
Ο Rudisha γύρισε το πόδι του κατά τη διάρκεια μιας …βόλτας, σε ανώμαλο έδαφος και αρχικά πίστευε ότι δεν ήταν σοβαρός τραυματισμός.
Συνέχισε με ασκήσεις που δεν θα προκαλούσαν περαιτέρω ζημιά στο πόδι, αλλά καθώς δεν υπήρξε βελτίωση, υποβλήθηκε σε εξέταση και διαγνώστηκε με κάταγμα στον αστράγαλο.


Σύμφωνα με τον χειρουργό του και τον γιατρό της Κένυας, Δρ. Victor Bargoria, ήταν ένα κάταγμα αστραγάλου (Supination External Rotation) και το σταθεροποίησε με πλάκα και βίδες 3,5 mm.
Όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του (Mitchel Boeting), ο Rudisha, ο οποίος προσπαθεί να αγωνιστεί στους τρίτους του Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο, αναμένεται να μην προπονηθεί για 3 μήνες και η αποκατάσταση θα ξεκινήσει μόλις οι γιατροί το κρίνουν κατάλληλο.
O Κενυάτης έχει να αγωνιστεί από το 2017, όταν υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο. Σαν να μην έφτανε αυτό, του προέκυψαν ο θάνατος του πατέρα του, προβλήματα με το γάμο του αλλά και ένα τροχαίο ατύχημα.
O Rudisha και o van Niekerk είναι δύο μεγάλα ερωτηματικά κατά πόσο θα επανέλθουν αγωνιστικά.
Ο 32χρονος Rudisha προ μηνών είχε δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει, ότι δεν έχει αποσυρθεί και είχε μόνο κάποια προβλήματα, ενώ πιστεύει ότι έχει ακόμα καλά χρόνια μπροστά του.

Από την άλλη, ο 28χρονος ΝοτιοΑφρικανός που έπρεπε να ξεπεράσει σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, δηλώνει πιο “πεινασμένος” από ποτέ και θεωρεί πως μπορεί να κατέβει τα 43″ στα 400μ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου