Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023






LATEST

Η Νίκη Ξυδώνα μπορεί να έκανε αλλαγές στην καριέρα της με μεταγραφή στον Πανιώνιο και προπονητή τον Κώστα Καπετανάκη, αλλά είναι πιο χαλαρή.

Αφήνει τον πρωταθλητισμό και ρίχνει το βάρος στη δουλειά η Νίκη Ξυδώνα

Η Νίκη Ξυδώνα έχει ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 5.083β. από το 2021 σε αγώνες στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στο μήκος που ρίχνει το βάρος της έχει ρεκόρ 5,98μ.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (10/1/2023)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Κοινή προετοιμασία πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες Έλληνες προπονητές των ρίψεων μαζί με τους αθλητές και αθλήτριές τους στη Λευκωσία.

Κοινή προετοιμασία Ελλήνων και Κυπρίων πρωταθλητών των ρίψεων στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία προετοιμάζονται μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο και ο έκτος στην ίδια διοργάνωση στη σφυροβολία, Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Η Κένυα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά λίστα 20 αθλητών και αθλητριών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό λόγω παραβίασης των κανόνων αντιντόπινγκ.

Στον «τάκο» έβγαλαν οι Κενυάτες τα ονόματα των «ντοπέ» αθλητών

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε η Κένυα, ήταν ο Μάικλ Σαρούνι, πρωταθλητής στα 800μ., που για πολλούς θεωρούνταν ο επόμενος Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Ο Νίρατζ Τσόπρα συνεχίζει την προετοιμασία στη Βρετανία και μίλησε για τους στόχους του, που είναι να ξεπεράσει και τα 90μ. στο ακόντιο.

Ο Νίρατζ Τσόπρα «σημαδεύει» τα 90μ. και στοχεύει φέτος σε τρεις διοργανώσεις

Ο Νίρατζ Τσόπρα θέλει τη διάκριση φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στους Ασιατικούς Αγώνες και στον τελικό της σειράς Diamond League.

Ο Οδυσσέας Κίκας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη φετινή χρονιά έχοντας μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ.

Ο Οδυσσέας Κίκας τρέχει στις 28 Ιανουαρίου στη Βουλγαρία- Στόχος φέτος το Ευρωπαϊκό Κ20

Ο Οδυσσέας Κίκας θα τρέξει στις 28 Ιανουαρίου στα 1.500μ. στο όπεν πρωτάθλημα Βουλγαρίας που θα διεξαχθεί στη Σόφια με στόχο ένα ατομικό ρεκόρ.

Ένας από τους κορυφαίους μαραθώνιους αναμένεται να είναι αυτός στις γυναίκες στη Βοστόνη, που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Απριλίου.

«Χαμός» στο μαραθώνιο γυναικών στη Βοστόνη- 16 αθλήτριες κάτω από 2:21!

Ανάμεσα στις αθλήτριες που θα τρέξουν στο μαραθώνιο στη Βοστόνη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρσι στο Γιουτζίν, Γκότιτομ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία

 


Δημοφιλή

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για το μίτινγκ κλειστού στο ύψος που θα γίνει στην Καλλιθέα στις 3 Φεβρουαρίου και θα είναι γιορτή!

Γιορτή του ύψους το μίτινγκ κλειστού στην Καλλιθέα

Ήδη έχει κλείσει να μετάσχει στο μίτινγκ κλειστού στο ύψος στην Καλλιθέα η Σέρβα Ανγκελίνα Τόπιτς. Ο αγώνας θα γίνει μετά μουσικής.

 

 

LATEST

Η World Athletics και η Ο.Ε. δημοσιοποίησαν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο ωρολόγιο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι διεξάγονται από Πέμπτη 1 Αυγούστου ως το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Πολλοί αγώνες διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Αυτή την εποχή συνεχίζονται οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο.

Αποτελέσματα από αγώνες σε δημόσιο δρόμο στο εξωτερικό (9-1-23)

Από τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο ξεχώρισαν στο Ελγοϊμπάρ το μίτινγκ (Gold) ανωμάλου δρόμου με νικητές τον Αιθίοπα Σέλεμον Μπαρέγκα και την Ραχίλ Ντάνιελ από την Ερυθραία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στη ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για την ανάδειξη των καλύτερων του 2022.

Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Κορακίδης, Εμμανουηλίδου, Κριαράς και Τριανταφύλλου οι κορυφαίοι του 2022

Κορυφαίοι στην κατηγορία Κ20 ήταν ο Γιάννης Κορακίδης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και στην Κ18 ο Παύλος Κριαράς και η Ηλιάνα Τριανταφύλλου.

Η Αναστασία Μαρινάκου μετράει αντίστροφα για την επιστροφή της από τη Νότια Αφρική και ετοιμάζεται για τον πρώτο της αγώνα στο Μάντσεστερ.

Στο Μάντσεστερ στις 28 Ιανουαρίου τρέχει στα 3.000μ. η Αναστασία Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου βρίσκεται εδώ και ένα μήνα για προετοιμασία στο προπονητικό κέντρο στο Πότσεφστρουμ και αναμένεται να επιστρέψει την Παρασκευή στην Ελλάδα.

Ο Άντριου Χάουι ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στο Γκέτεμποργκ.
Κρέμασε τα σπάικ του ο Άντριου Χάουι

Ο Άντριου Χάουι κατέκτησε ακόμη χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2007, χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού του 2006 και ασημένιο στο Παγκόσμιο ανοιχτού του 2007.

Ο κλειστός «ζεσταίνεται» και αυξάνονται οι αγώνες που διεξάγονται σε διάφορες πόλεις χωρών της Ευρώπης. Σημειώθηκαν αρκετές καλές επιδόσεις.

Δράση στον κλειστό σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη

Κορυφαίες επιδόσεις έγιναν στην Ευρώπη. Στη Σαμπαντέλ ο Ισπανός Χαϊμέ Γκουέρα πήδηξε 8,02μ. στο μήκος, στο Κίεβο η Ιρίνα Χερατσένκο πέρασε το 1,96μ. στο ύψος και στη Γιαμόρ ο Κουβανός Ρότζερ Ιριμπάρνε έκανε 7.59 στα 60μ. εμπόδια.

Τον πρώτο τους αγώνα για τη φετινή σεζόν θα κάνουν στην Προύσα η Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου, o Χαρίδημος Ξενιδάκης και o Χαράλαμπος Λαγός.

Πρεμιέρα στην Προύσα, έκλεισαν και Βουδαπέστη οι αθλητές του Μιχάλη Αναγνώστου

Στην Προύσα και οι τρεις αθλητές Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου, Χαρίδημος Ξενιδάκης και Χαράλαμπος Λαγός θα τρέξουν στα 800μ.

Ο Ντανίλ Λισένκο και η Μαρία Λασίτσκενε κέρδισαν στο ύψος ξεπερνώντας τα 2,30μ. και 1,94μ. αντίστοιχα σε αγώνα που έγινε στο Γεκατερίνμπουργκ.

Ο Ντανίλ Λισένκο επέστρεψε με 2,30μ. και η Μαρία Λασίτσκενε ξεκίνησε με 1,94μ.

Ο Ντανίλ Λισένκο επέστρεψε μετά τον τετραετή αποκλεισμό του λόγω ντόπινγκ και μετά το 2,30μ., δοκίμασε τρεις φορές χωρίς επιτυχία στα 2,36μ.

Κορυφαίοι Κενυάτες αθλητές και αθλήτριες κυριάρχησαν στα εθνικά πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεγάλα ονόματα κυριάρχησαν σε πρωταθλήματα στην Κένυα

Η Έλεν Ομπίρι κέρδισε το πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων στα 10χλμ. γυναικών, ενώ στους άνδρες στο πρωτάθλημα Αστυνομίας νίκησε ο Τζόφρεϊ Καμγουόρορ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου