Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Φουλ για κλειστό ο Μπανιώτης




Αφήνοντας πίσω του, την εις βάρος του αδικία στο σχεδιασμό, ο Κώστας Μπανιώτης ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν με τριπλό στόχο, ξεκινώντας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, στο Πόρτλαντ.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου rosiadou@sportsfeed.gr

Σε πόλυμηνο προκριματικό αγώνα θα επιδοθεί ο φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου προκειμένου να επαναλάβει το κατόρθωμα του και στον κλειστό. Όπως είναι γνωστό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλείστού δεν υπάρχει προκριματικός γύρος παρά μόνο τελικός με τους 12 κορυφαίους του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι και το όριο (2.33μ.) να πιάσει κάποιος, αν δεν είναι μέσα στη 12αδα της παγκόσμιας κατάταξης, θα μείνει εκτός. Το περιθώριο για την επίτευξη ορίου και την είσοδο στη 12αδα είναι μέχρι τις 7 Μαρτίου, δέκα μέρες πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθληματος (17 Μαρτίου).
Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα να έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου (αν και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι δηλωμένο από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο στις 14/2), ο Μπανιώτης θα φτιάξει με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο το πρόγραμμα με τους αγώνες εκείνους που θα του προσφέρουν τις καλύτερες πιθανότητες για το 2.33μ. και θα είναι μέσα στην περίοδο του φορμαρίσματος του. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς για τον Έλληνα άλτη που θεωρείται και ο πιο δύσκολος καθώς το όριο για τους Ολυμπιακούς το εξασφάλισε στο Πεκίνο, ενώ το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (2.26μ.) που έχει οριστεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, είναι… παιχνιδάκι για τον Μπανιώτη. Φυσικά ο ΣΕΓΑΣ αναμένεται να ορίσει πιο δύσκολο όμως δεν προβλέπεται να είναι πάνω από 2.29μ. Να μην ξεχνάμε ότι στην επιτροπή είναι και ο Γκεόργκι Πομάσκι, ο οποίος έχει έμμεσο ενδιαφέρον… 

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου