Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Θέλει να γίνει αθάνατη η Ισινμπάεβα

Τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια, οι τρεις παγκόσμιοι τίτλοι και τα 28 παγκόσμια ρεκόρ δεν είναι αρκετά για τη Ελένα Ισινμπάεβα. Η Ρωσίδα θέλει να προχωρήσει την… αθανασία της ακόμα παραπέρα και να γίνει μέλος της ΔΟΕ.

Η Ισινμπάεβα η οποία έχει δηλώσει πως θα ξεκινήσει την αγωνιστική της δραστηριότητα τον Φεβρουάριο από τον κλειστό στιβο για να ολοκληρώσει την καριέρα της (αν τα καταφέρει) στους Ολυμπιακούς του Ρίο με ακόμα ένα μετάλλιο.
Εκτός όμως από την προετοιμασία της για τους αγώνες, προετοιμάζεται και για τις εκλογές των αθλητών που θα αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. «Έχω δηλώσει κατ” επανάληψη πως θέλω να εργαστώ για τη ΔΟΕ. Είμαι σίγουρη ότι θα είμαι χρήσιμη. Έχω μεγάλη αθλητική εμπειρία και θα μπορούσα να τη μοιραστώ με τους νεότερους αθλητές» δήλωσε η Ισινμπάεβα για το όνειρο της να γίνει «αθάνατη».
Παρά το πλούσιο βιογραφικό της και την εξαιρετική δημοφιλία στους κύκλους των αθλητών, η Ισινμπάεβα έχει και ένα σημαντικό… μείον. Το 2013 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας, είχε υποστηρίξει ανοιχτά το νόμο του Πούτιν κατά της δημόσιας έκφρασης ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία. Αργότερα η ίδια προσπάθησε να κάνει πιο ήπια την θέση της λέγοντας πως τα λόγια της… χάθηκαν στη μετάφραση από τα ρώσικα στα αγγλικά.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία αυτή τη στιγή έχει τρία μέλη στη ΔΟΕ, όμως μέχρι το 2016 θα έχει μείνει μόνο ένα. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Ζούκοφ. Τα άλλα δύο είναι, ο Βιτάλι Σμιρνόφ ο οποίος είναι μέλος από το 1971 και αποχωρεί λόγω ηλικίας (ξεπέρασε τα 80 έτη) και ο Αλεξάντερ Ποπόφ ο οποίος ως εκπρόσωπος των αθλητών, συμπληρώνει το 2016 τις δύο τετραετίες που δικαιούται. Η Ισινμπάεβα φαντάζει η ιδανική διάδοχος του Ποπόφ.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου