Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Κατακλυσμός από κόσμο στη Θεσσαλονίκη (+photos)


Πάνω από 21000 δρομείς έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι 4000 εξ'αυτών στον ημιμαραθώνιο και οι υπόλοιποι στο δρόμο των 5000μ.

Η έντονη βροχή, κατά την κούρσα του ημιμαραθωνίου, δεν πτόησε τον κόσμο που γέμισε τους δρόμους της πόλης, πάντως δημιούργησε προβλήματα και σε σημεία της διαδρομής αλλά και στη φύλαξη των πραγμάτων.

Ο Ρώσος πρωταθλητής των 5000μ και 10000μ Rinas Akhmadeev ήταν ο νικητής στον Ημιμαραθώνιο σε 1:05.52 και δεύτερος ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης σε 1:07.06. Από τη Ρωσία ήταν και ο τρίτος νικητής, ο Vasilii Permitin, σε 1:07.54 ενώ ακολούθησαν ο Κώστας Γκελαούζος με 1:08.46 και ο Γεράσιμος Γρίβας με 1:09.19.

Στις γυναίκες η Σόνια Τσεκίνη - Μπουδούρη από την Αλβανία ήταν η νικήτρια με 1:16.08 και δεύτερη τερμάτισε η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1:18.39. Ακολούθησαν οι Ρουμάνες Luca-Maria Magdalena με 1:20.30 και Mihaela Botezan-Prudus με 1:22.12.

Παρότι πιστοπιημένος ο αγώνας, πολλοι αγωνιζόμενοι θεωρούν πως η απόσταση του ημιμαραθωνίου ήταν λίγο μικρότερη, λόγω της επίδοσής/ρεκόρ τους ή ένδειξης σε gps

Στον αγώνα των 5χλμ, νικητές ήταν ο Κύπριος Μάριος Αποστολίδης σε 15.24 και η Φωτεινή Δαγκλή σε 17.52.

-> Αποτελέσματα

Πολλά σπουδαία ονόματα του Αθλητισμού τίμησαν με την παρουσία τους το απόγευμα του Σαββάτου τη διοργάνωση και έλαβαν μέρος, κυρίως στα 5000μ. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου:
" Στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. πήραν μέρος ουκ ολίγοι Ολυμπιονίκες, με επικεφαλής την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Βούλα Πατουλίδου, αλλά και καταξιωμένοι εκπρόσωποι πολλών αθλημάτων, οι οποίοι έτρεξαν με την ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Οι Ολυμπιονίκες του στίβου Πηγή Δεβετζή, Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, οι Ολυμπιονίκες της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και Ευαγγελία Ψάρρα, ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάργκας, η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου, καθώς και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου περιλαμβάνονταν στην ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, με την οποία συμμετείχαν επίσημα ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα». "

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διοργάνωση μέσα από το φακό του Δημήτρη Ζάχου (δείτε και ->εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου