Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο Πανελλήνιος στα χέρια των αθλητών του



Έχοντας γράψει ιστορία στον ελληνικό στίβο για περισσότερο από έναν αιώνα, ο Πανελλήνιος o αποκαλούμενος και σύλλογος των Ολυμπιονικών, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν και αυτός ο τεράστιος σύλλογος του ελληνικού στίβου προσπαθεί να αναγεννηθεί και να ξαναγίνει ο σύλλογος των Ολυμπιονικών.

της Σεβαστής Βρακατσέλη vrakatseli@sportsfeed.gr
Με μπροστάρη τον Κώστα Βαρδαλή ο Πανελλήνιος φαίνεται πως είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα στην ιστορία του και από το τέλος του καλοκαιριού γίνονται όλες εκείνες οι κινήσεις που θα τον επαναφέρουν στο προσκήνιο και σε πρωταγωνιστική θέση. «Όλα αυτά τα χρόνια με κακή εκτίμηση από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στα συμβούλια δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τους αθλητές του συλλόγου που τελειώνανε τα τελευταία χρόνια, κοντά στο σύλλογο. Ο Πανελλήνιος αυτή τη στιγμή έχει μείνει να στηρίζεται σε πέντε γέροντες κυριολεκτικά και να δεν έχει από πίσω κανένα δικό του παιδί» δήλωσε στο Sportsfeed ο 74χρονος πλέον πρώην αθλητής του συλλόγου συνεχίζοντας «κάναμε στα τέλη του καλοκαιριού μια συνάντηση με πρωτοβουλία του Αντωνόπουλου και του Κεφάλα. Μαζεύτηκαν 130 παιδιά την πρώτη φορά, τα περισσότερα του στίβου κιόλας, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου κάναμε και μια δεύτερη συνάντηση πιο ουσιαστική όπου μαζεύτηκαν 20 παιδιά του Πανελληνίου τα οποία τους εξήγησα ότι πρέπει να ασχοληθούν με το σύλλογο».
Ο σύλλογος κατά γενική ομολογία πληρώνει τα ανοίγματα της εποχής του Κυριακού που όσο καλό του έκαναν κατά την παρουσία του τόσο τον ισοπέδωσαν μετά την αποχώρηση του. «Η εποχή του Μίνωα Κυριακού ήταν ένα πολύ δυνατό πέρασμα στον σύλλογο κάνοντας πάρα πολλά πράγματα, αλλά μετά τον άφησε αιφνιδίως με μεγαλωμένους τους μισθούς και δεν κράτησε μια σημαντική υπόσχεση που είχε δώσει. Ότι φεύγοντας θα τον αφήσει οικονομικά αυτάρκη. Αν αυτού όμως τον άφησε με χρέη. Πλέον δεν έχουμε από πουθενά καμία ενίσχυση. Εκτός του Κυριακού επειδή πάντα βγαίναμε πρώτοι είχαμε βοήθεια από το κράτος τώρα η στρόφιγγα έχει κλείσει τελείως και ούτε και ο δήμος δεν ενδιαφέρεται».
Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η στιγμή όλα αυτά να αλλάξουν και ο σύλλογος να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη και να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Μιλάμε άλλωστε για ένα σύλλογο με ιστορία 130 ετών και με παγκόσμιο ρεκόρ από την επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων καθώς είναι ο μόνος σύλλογος που από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχει πάντα με αθλητές του στο κορυφαίο ραντεβού του πλανήτη. «Καπώνης, Βαρθολομαίος, Ανδριανόπουλος, Φλουρής, Βεργιώτης, Αλεξόπουλος, Σαρρής και Φιλιππίδης είναι μόνο μερικά από τα άτομα που δηλώσαν ότι θέλουν να βοηθήσουν ενεργά. Αφενός να επιστρέψουν στον Πανελλήνιο και να φέρουν και τις οικογένειες τους και αφετέρου κάποια στιγμή να πάρουν και τη διοίκηση του Πανελληνίου στην οποία δεν τα πηγαίνουμε καθόλου καλά, βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου, καθώς δεν έχουμε φρέσκα μυαλά. Η επιτροπή αυτή των είκοσι παιδιών ρυθμίζει το πως θα μπουν ξανά στην οικογένεια του Πανελληνίου και δραστηριοποιούνται ώστε να προσφέρουν ο καθένας ότι μπορεί στο σύλλογο. Αλλοι με ιδέες άλλοι με κάποιον γνωστό, άλλοι με ηθική συμπαράσταση. Αρχές του επόμενου μήνα θα γίνει η επόμενη συνάντηση με αυτούς τους 20 πλέον οι οποίοι είναι ο πυρήνας για όλα τα τεκταινόμενα στον σύλλογο. Από πίσω θα είμαστε όλοι οι παλιοί αθλητές αναμένοντας και τις διοικητικές εξελίξεις. Τώρα είναι μια διοικούσα επιτροπή που λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια και δηλώθηκε στο δικαστήριο ότι θέλουμε να γίνουν εκλογές. Μέσα σε ένα τετράμηνο αναμένουμε να έχει αλλάξει η διοίκηση με την προοπτική όποια στιγμή οι αθλητές μπορούν να την αναλάβουν να περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια των αθλητών».

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου