Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ          Θεσ/νίκη   22/2/2016
ΣΤΙΒΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ                                            
                           
   ___________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Λόγω της μεγάλης συμμετοχής για την προπονητική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στους Αμπελόκηπους (Θεσ/νίκης) στις 27/2/2016, παρακαλούνται οι προπονητές προκειμένου να συγκροτήσουν την Αγωνόδικο Επιτροπή των Αγώνων, να δηλωθούν ένας (1) προπονητής ανά δέκα (10 ) αθλητές- τριες, από τα Σωματεία τους. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας τεχνικών υπεύθυνων Αγώνων :
κ. Δεληγιαννίδης Βασίλειος 6944248606
κ. Βέττης Αθανάσιος 6948608030.
            Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.


Με τιμή
για το Δ.Σ.



     -Ο-                                                                                                  -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                     .

Π.ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ                                                                       Κ. ΜΗΝΑΣ


 

 

 

 

 

Τρομερό ρεκόρ (4,90μ.) η Κατερίνα Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη (+videos) 

by

Article Preview


Εντυπωσιακή η Κατερίνα Στεφανίδη, μας το είχε πει ότι περιμένει ένα μεγάλο άλμα στα Millrose Games (δείτε->εδώ) και το έκανε, εκτοξεύοντας το -απόλυτο- πανελλήνιο ρεκόρ του επικοντώ στα 4,90μ.!!
«Μπορώ και παραπάνω αλλά δεν βιαζόμαστε»!
Χαρούμενη για το αποτέλεσμα του αγώνα και φυσικά γιά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ η Κατερίνα Στεφανίδη σχεδόν αμέσως μετά την εντυπωσιακή της πτήση στα 4,90 μ. τόνισε στο stivoz.gr :
«Όπως είχα πει και πριν από λίγο καιρό περιμέναμε ένα μεγάλο άλμα. Νομίζω ότι μπορώ και παραπάνω αλλά δεν βιαζόμαστε».
Σε ότι αφορά τις… επόμενες κινήσεις η πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεγάλη ελπίδα για σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις φέτος, ξεκαθάρισε: «Σκόπευα να βρω άλλον ένα αγώνα πριν το παγκόσμιο αλλά έχουμε ήδη αρκετά συμπεράσματα και μάλλον θα συνεχίσουμε την προετοιμασία. Ανάλογα πως θα πάει η προπόνηση ανάλογα θα αποφασίσουμε και για επόμενο αγώνα εάν δούμε ότι χρειάζεται. Ετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Εκεί είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος».
Μόλις 3 μέρες μετά το ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81μ. στη Στοκχόλμη, ...
by

Article Preview



Ενώ το ερχόμενο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού ανδρών/γυναικών (δείτε->εδώ) θα προηγηθεί διεθνής ημερίδα την Πέμπτη 25/2 που θα στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό οι Βαλκανικές Ομοσπονδίες με συμμετοχή ορισμένων αθλητών τους και στον αγώνα αυτό.

Ετσι η ελληνική ομάδα θα αναχωρήσει σε 2 γκρουπ, με όσους λάβουν μέρος μόνο στους βαλκανικούς να φεύγουν την Παρασκευή 26/2 (πτήση Aegean στις 13:40) ενώ όσοι αγωνιστούν και στο meeting "Istanbul 2016" να αναχωρούν αντίστοιχα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου :
Ανδρεάδης, Τριβυζάς, Βενιέρη, Σπανουδάκη, Πεσιρίδου, Αλεξούλη, Μερτζανίδης, Νεραντζης, Δημητράκης, Βασιλείου Αγ.

Το πρόγραμμα: ...









by

Article Preview


Πλήθος αστέρων του επικοντώ αγωνίστηκαν στο All-Star Perche meeting στο Clermont της Γαλλίας που διοργάνωσε ο Lavillenie με τη στήριξη του Bubka, με περισσότερους από 4000 θεατές να γεμίζουν το γήπεδο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,84μ. και βελτίωσε κατά 1 εκατοστό το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου που είχε από το 2013. Έτσι μέσα σε λίγότερο από 20 ώρες έγιναν πανελλήνια ρεκόρ στο αγώνισμα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Μετά ο πήχυς ανέβηκε στα 5,91μ. (όσο το πανελλήνιο ρεκόρ του Φιλιππίδη στον ανοικτό) όπου δεν τα κατάφερε. Προηγουμένως είχε περάσει τα 5,70μ. με τη δεύτερη ενώ τα 5,57μ. και τα 5,42μ. με την πρώτη και τελικά κατετάγη 3ος.

Ο Renaud Lavillenie πέρασε με την πρώτη τα 6,02μ. και πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση ενώ ...

by

Article Preview


Στα 14,21μ. έφτασε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, σε αγώνες του πρωταθλήματος Ρουμανίας στο Βουκουρέστι το Σάββατο το πρωί.
Είχε και ένα ακόμα άλμα στα 14,20μ. και τα υπόλοιπα άκυρα.
Βελτίωσε έτσι το φετινό 14,15μ. που πέτυχε στον προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ παραμένει στο κυνήγι για το όριο των 14,30μ. για Portland.

Βέβαια και τα 14,21μ. είναι πολύ πιθανόν να αρκούν για να είναι στις 16 καλύτερες αθλήτριες του αγωνίσματος ...







by

Article Preview


Ο Mo Farah ήταν το κεντρικό πρόσωπο του Glasgow Indoor Grand Prix το Σάββατο 20/2. Στο φινάλε των αγώνων και μπροστά στο κοινό του, στα τελευταία 400μ. των 3000μ. ο Farah κατάφερε να πάρει τη νίκη τερματίζοντας σε 7.39.55 και αφήνοντας με 7.40.66 δεύτερο τον Κενυάτη Choge που πάντως ήταν ο νικητής της σειράς World Indoot Tour, της οποίας ήταν και ο τελευταίος (4ος) αγώνας.

Στα 1500μ. η 19χρονη Gudaf Tsegay από την Αιθιοπία πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων με 4.01.81, τερματίζοντας δεύτερη μετά τη Sifan Hassan που έκανε 4.01.40.
Στους άνδρες ...

Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε περισσότερα
by
Article Preview


Με τους περισσότερους των πρώτων του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αρκετους αθλητες-τριες που προσπαθούν για το όριο ακόμα και για Portland (Φιλάνδρα, Βασιλείου) ή άλλες μεγάλες διοργανωσεις, όπως και με τη νέα ελπιδοφόρα γενιά του στίβου (Καραλής, Μέρλος -οι οποίοι ήταν και πέρυσι- και πολλοί ακόμα) θα αγωνιστεί η Ελληνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που γίνεται το Σάββατο 27/2 στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου γίνεται από το 2012 η διοργάνωση όταν είχε φιλοξενηθεί και το παγκόσμιο κλειστού.

->Πρόγραμμα

Παρουσία θα υπάρχει σε όλα τα αγωνίσματα εκτός της σφαιρας ανδρών (?) και σε πολλά μάλιστα θα είναι διπλή. Κάθε χώρα μπορεί να έχει δύο συμμετοχές, ενώ βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι. Να σημειωθεί ότι οι Βαλκανικές Ομοσπονδίες είναι πλέον 16 με την προσθήκη του Ισραήλ (μεταξύ τους και η Κύπρος που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ομάδα)

Η ελληνική αποστολή: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου